Τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου επισκέφθηκε η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Βολονάκη

Από admin
0 Σχόλιο

Τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου επισκέφθηκε η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Βολονάκη, όπου διεπίστωσε τη διαχρονική υποστελέχωση της Υπηρεσίας, που έχει επιτελικό ρόλο στις Κυκλάδες, ενισχύει και στηρίζει τον Πρωτογενή Τομέα Φυτικής Παραγωγής και προβαίνει σε επιτόπιους ελέγχους σε όλη τη Δωδεκάνησο.

Αν και οι οργανικές θέσεις είναι 32, έχουν απομείνει 11 υπάλληλοι στη Διεύθυνση, εκ των οποίων οι 3 θα συνταξιοδοτηθούν σε έναν χρόνο. Η Προϊστάμενη, κα. Δήμητρα Παπανικόλα και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Δημοσίων Υπαλλήλων ειδικότητας γεωπόνων, Νικόλαος Ταταράκης επεσήμαναν τα ζητήματα, που απασχολούν όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους και αφορούν στην μη καταβολή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, των επιδομάτων, καθώς και στην αναχρονιστική χιλιομετρική αποζημίωση, που ανέρχεται στο ποσό των 0,15€ για κάθε χιλιόμετρο, που διανύουν για υπηρεσιακές ανάγκες.

Το παράρτημα της Διεύθυνσης στην Κάρπαθο λειτουργεί με έναν υπάλληλο και στην Κω με δύο υπαλλήλους. Οι έλεγχοι των επιχειρήσεων των νησιών του Βορείου Συγκροτήματος, γίνονται από τους υπαλλήλους της Ρόδου, οι οποίοι δεν επαρκούν σε σχέση με τον αριθμό των ελεγκτέων επιχειρήσεων, αν και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για αυτό.

Αυτό που προτείνεται από την υποψήφια Βουλευτή, Κατερίνα Βολονάκη, είναι να υπάρχει κατά την προκήρυξη των θέσεων  το κριτήριο της εντοπιότητας κατά προτεραιότητα, ώστε να μην μένουν κενές οι οργανικές θέσεις της Διεύθυνσης, από επιτυχόντες, που διαβιούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Το Κράτος οφείλει να στηρίξει τον Πρωτογενή Τομέα λαμβάνοντας μέτρα ενίσχυσής του και ελαχιστοποιώντας τις δυσκολίες των Ελλήνων Παραγωγών, που ανήκουν στην κορυφή της αξιακής μας πυραμίδας. Οφείλουμε να αναδείξουμε τους ανθρώπους της υπαίθρου, τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους, τους δασοκόμους, τους αλιείες και τους υδατοκαλλιεργητές.

 

Κατερίνα Βολονάκη

Δικηγόρος

Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.