Η κατάσταση ήταν, είναι και θα μείνει τραγική αναφέρει στην Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου τεχνικός ασφαλείας του Δήμου Ρόδου. Το συμβάν που όλοι αντικρίσαμε με τους εργάτες στην ΔΕΥΑΡ είναι ένα από τα πολλά που κάθε μέρα βλέπουμε στους δρόμους και στα έργα. Σίγουρα πριν αναρτηθεί δημόσια ο σημερινός πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ θα έπρεπε να είχε λάβει τα μέτρα ασφάλειάς που ο κανονισμός ορίζει.
Να σας θυμίσω ότι ήδη έχουμε θρηνήσει υπάλληλο ο οποίος αφού δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας έχασε την ζωή του. Αλλά ούτε και εκεί συγκινήθηκε κανείς.
Θέλετε να μιλήσουμε για την επιθεώρηση εργασίας; είναι μεγάλη η κλίκα εκεί. Φτάσαμε μέχρι την κυβέρνηση. Σχόλασαν με ΦΕΚ ο τότε διευθυντής του ΚΕΠΕΚ του Πειραιά και 2 κυρίες που ερχόντουσαν στη Ρόδο για έλεγχους.
Αν κάνετε μία βόλτα θα δείτε συνεργεία να εκτελούν έργα με εντελώς ακατάλληλη ενδυμασία. Θα δείτε οδοκαθαριστές με σαγιονάρα αλλά και καυτά σορτς να εκτελούν εργασίες και να γίνονται αντικείμενο γέλιου από τους τουρίστες.
Φυσικά συνοδός τους ο πρόεδρος των οικοδόμων οπού εκείνος φυσικά είχε συμφέρον .ΌΛοι ήταν μιλημένοι και όλοι έκαναν τα στραβά μάτια.
Μάλιστα στον πρόσφατο στολισμό της πόλης έχουμε φωτογραφικό υλικό από υπαλλήλους που έπιαναν με γυμνά χέρια το ρεύμα είτε για να συνδέσουν λαμπάκια είτε για να τα αποσυνδέσουν.Δεν φορούν ούτε γιλέκα διότι κάνει ζέστη μας έλεγαν. Δεν φρόντιζαν το αυτονόητο, να κόψουν το ρεύμα μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.
Στο Μανδράκι κυκλοφορούν υπάλληλοι καθαριότητας με στρατιωτικά ρούχα. Ο Κάθε τεχνικός ασφαλείας είχε απέναντι του τον κ. Πότσο ο οποίος βγήκε στη Ροδιακή και έγραφε ότι ήμασταν ανύπαρκτοι.Στην Πορεία η κ. Μιχαηλίδου μας ζητούσε καταγγελίες. Η δουλειά μας δεν είναι να συγκεντρώνουμε καταγγελίες αλλά να συμμορφώνουμε τους υπαλλήλους σύμφωνα με τον κανονισμό.
Βαρέθηκα, σιχάθηκα και έφυγα από αυτή τη δουλειά. Δίχως κέρδος κέρατα. Όλες οι ευθύνες επάνω σου μέχρι την στιγμή που γίνεται το λάθος και ένας υπάλληλος χάνει την ζωή του γιατί δεν τηρούσε κανένα μέτρο ασφαλείας.