Το μήνυμα του Αντώνη Καμπουράκη στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών

by newsroom
0 comment

Είναι μεγάλη η χαρά, και η τιμή, να υποδεχόμαστε, τους Περιφερειάρχες όλης της χώρας, εδώ στην πάντα φιλόξενη Ρόδο μας.

Συναδέλφους αυτοδιοικητικούς, που έχουν αποδείξει πως ξέρουν να βάζουν υψηλούς στόχους, και να τους πετυχαίνουν. Καθώς μάλιστα, η επαφή με το διεθνές περιβάλλον, είναι πλέον από τις βασικές προτεραιότητες, της περιφερειακής ανάπτυξης, θα έλεγα πως η Ρόδος, είναι πραγματικά ο ιδανικός τόπος, αυτής της συνάντησης. Διαχρονικά, έχει αποτελέσει το σταυροδρόμι, θαλάσσιων δρόμων, Δύσης & Ανατολής. Πύλη, ανάμεσα στην Ευρώπη, και την Ασία. Με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, που σμιλεύτηκε, ακριβώς μέσα από αυτή, τη διαρκή συνάντηση των πολιτισμών, γεγονός που έχει ειδική σημασία, και για τις μέρες μας, γεωπολιτικά & οικονομικά.

Θέλω να εξάρω, κι εγώ, τη σημασία της πρωτοβουλίας, του Περιφερειάρχη μας, Γιώργου Χατζημάρκου, να γίνει για πρώτη φορά, αυτή η κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, της Βουλής. Είναι πολύ σημαντικό, να εγκαινιάζεται εδώ, απόψε, αυτός ο διάλογος, ανάμεσα σε θεσμικούς εκπροσώπους, των βασικών πυλώνων, της δημοκρατίας μας.

Η καλή επικοινωνία, και η γόνιμη συνεργασία, είναι όχι μόνον επιθυμητές, αλλά και επιβεβλημένες: μέσα στις μεγάλες δυσκολίες, της συγκυρίας. Γι’ αυτό, και καλές πρακτικές όπως η αποψινή, δείχνουν το δρόμο, που πρέπει να ακολουθήσει, η σύγχρονη και αποτελεσματική Αυτοδιοίκηση, για να πετύχει τους στόχους της, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών μας, της χώρας μας, και όλων των πολιτών.

 

Ακούστε τα όσα είπε ο δήμαρχος της Ρόδου εδώ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news