Τ. Σπανός: Παραμένει για τρία χρόνια στο Δήμο Ρόδου η διαχείριση των παραλιών

Από admin
0 Σχόλιο

Στην υπογραφή μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας προχώρησαν ΕΤΑΔ, δήμος Ρόδου και ομπρελάδες, αφού αποφασίσθηκε η συνέχιση της διαχείρισης των παραλιών για τρία χρόνια ως το 2025, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ρόδου Τάσος Σπανός, μιλώντας στους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Σπανός:

“Έχουμε μία εξέλιξη πολύ σημαντική σχετικά με το θέμα των παραλιών. Έχει πλέον συμφωνηθεί σε κεντρικό επίπεδο μετά από μία επίπονη και σκληρή διαπραγμάτευση του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη και σύμφωνα και με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχαμε πάρει και προχωράμε στην σύνταξη και στην υπογραφή ενός μνημονίου συναντίληψης μεταξύ της ΕΤΑΔ, του δήμου της Ρόδου και των παραχωρησιούχων (ομπρελάδων) όπου η παραχώρηση θα είναι τριετής έως το 2025 και η ΕΤΑΔ επιτρέπει πλέον τη συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας για αυτά τα τρία έτη.

Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο δήμος της Ρόδου κατάφερε παραμερίζοντας το δικό του οικονομικό συμφέρον για χάρη των επαγγελματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις παραλίες μας για να μπορέσει να συνεχίσει τη διαδικασία ούτως ώστε για τρία χρόνια οι παραλίες να παραμείνουν στους δικούς μας ανθρώπους. Διότι σε αντίθετη περίπτωση σύμφωνα με το υπερταμείο το οποίο όπως ξέρετε έχει συσταθεί με τον αγγλικό νόμο και δεν υπόκειται σε καμιά εθνική νομοθεσία θα μπορούσε κάλλιστα μία που δεν δεσμεύει την ΕΤΑΔ, να προχωρήσει σε απευθείας μίσθωση των παραλιών. Πρώτα βάλαμε το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, μπροστά ο άνθρωπος και όχι το οικονομικό συμφέρον του δήμου και για αυτό βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να λέμε ότι συνεχίζεται η διαδικασία για τρία χρόνια η παραχώρηση των παραλιών μέσω των διαδικασιών της δημοπρασίας για τρία χρόνια”.

Για τους καθαρισμούς στις παραλίες που ξεκίνησαν, ο κ. Σπανός είπε τα εξής: έχω υπογράψει τις συμβάσεις εδώ και σχεδόν 20 μέρες, έχουμε ήδη αρχίσει π.χ. στον κόλπο της Ιξιάς, στο Belvedere, όλη την ακτογραμμή στο Φαληράκι και συνεχίζουμε σε Αφάντου και Κολύμπια.

Τέλος, για τη ρύθμιση των οφειλών προς τους Δήμους, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου,, με δόσεις, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών υπογράμμισε:

Τέλος, ο κ. Σπανός τόνισε ότι ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος που έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις των οφειλών προς τους δήμους και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει επικοινωνήσουν με τα γραφεία του δήμου για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και μπορούν να είτε στον Δήμο είτε μέσω της ειδικής εφαρμογής που έχει ο διαδικτυακός τόπος του δήμου, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μιας και τους δίνεται η ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές με ευεργετήματα μεγάλα και σημαντικά με πρώτο ότι πλέον θα τη δυνατότητα απεμπλοκής των ΑΦΜ.

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.