Υπέρ των ομπρελάδων ο Βασίλης Α. Υψηλάντης στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη

Από admin
0 Σχόλιο

Τα προβλήματα σχετικά με την εκμετάλλευση των Τουριστικών Παραλιών έθεσε, ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, σε επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και υπέβαλε τα ακόλουθα αιτήματα στον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης εστίασε στο γεγονός ότι ενώ μέχρι τώρα τη διαχείριση  των τουριστικών παραλιών την είχε το Υπουργείο Οικονομικών (Δημόσια Κτήματα), η αρμοδιότητα   μεταβιβάστηκε πλέον  στην ΕΤΑΔ. Προκριμένου να μην διαταραχθεί περαιτέρω η κατάσταση στα Δωδεκάνησα ζήτησε επιτακτικά τα παρακάτω:

1) Η ΕΤΑΔ να συνεχίσει να εφαρμόζει αυτό που έκανε μέχρι τώρα το Υπουργείο Οικονομικών που είχε τη διαχείριση τους. Να παραχωρεί δηλαδή περαιτέρω  την εκμετάλλευση τους στους Δήμους. Έτσι οι Δήμοι με γνώμονα και το συμφέρον του νησιού να μπορούν με τη σειρά τους  να παραχωρούν την εκμετάλλευση σε συμπολίτες μας.

2) Άμεσα να υιοθετηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου με την  οποία μέχρι την οριστική νομοθετική ή διοικητική επίλυση του ζητήματος που έχει ανακύψει για το Δήμο Ρόδου με τις διατάξεις του άρθρου 71 του Ν. 5036/2023 (ΦΕΚ Α 77/28-03-2023) και την αιφνίδια απόδοση της διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των παραλιών-τουριστικών δημόσιων κτημάτων του νησιού της Ρόδου, στην ΕΤΑΔ και με την αφαίρεση της διαχείρισης τους από τον Δήμο Ρόδου, ο Δήμος Ρόδου ως προϋφιστάμενος εκμισθωτής να δηλώσει την συγκατάβαση και την αποδοχή της αναδρομικής από της λήξεως τους και για ένα (1) κατ’ αρχήν έτος (2023) παράταση των μισθώσεων επί των παραλιών του Δήμου Ρόδου, με άμεση διαβίβαση της παρούσας απόφασης προς το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας) και την Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης τόνισε  την  ανάγκη  διευθέτησης του ζητήματος που έχει ανακύψει και απασχολεί  πολλές οικογένειες στα νησιά μας.

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.