Χανιά: Κακοποιημένα ζώα ούρλιαζαν από την πείνα και την εγκατάλειψη

Εικόνες που προκαλούν κόμπο στο στομάχι. Μαζική κακοποίηση ζώων σε χωριό του Δήμου Πλατανιά.

Από admin
0 Σχόλιο

Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα ακόμα περιστατικό μαζικής κακοποίησης ζώων, αυτήν τη φορά στα Χανιά, όπου τουλάχιστον 16 ζώα βρίσκονται αποστεωμένα σε χωράφι, σε συνθήκες εγκατάλειψης.

Ειδικότερα, οι φρικτές εικόνες καταγράφηκαν σε ένα παλιό χοιροστάσιο σε χωριό του Δήμου Πλατανιά, από τη Λήδα Σηφοδασκαλάκη, μέλος φιλοζωικού σωματείου.

«Ενώ ψάχναμε σήμερα το απόγευμα για τον Τζόνυ που χάθηκε σε χωριό του Δήμου Πλατανιά, ακούσαμε ουρλιαχτά σκύλων από ένα χωράφι μέσα από ένα παλιό χοιροστάσιο. Όταν πλησιάσαμε οι εικόνες ήταν σοκαριστικές!!!», ανέφερε η ίδια σε ανάρτησή της και στη συνέχεια περιέγραψε τα όσα αντίκρισε:

«Υπήρχαν 10 ενήλικα σκυλιά, αποστεωμένα, με 50 πόντους αλυσίδες και ξύλα και παλέτες για καταλύματα (όσα ήταν εκτός χοιροστασίου), με φοβερή βρωμιά και δυσοσμία στο χώρο από τα κακκά τους, με βουρκωμένα πλαστικά μπωλ νερού (όσα είχαν). Το άλογο επίσης ήταν δεμένο, φανερά υποσιτισμένο και χωρίς κανένα κατάλυμα.

Δυστυχώς ένα από τα σκυλιά έχει γεννήσει και υπάρχουν 5 μικροσκοπικά κουτάβια σε άθλια κατάσταση. Τα σκυλιά ούρλιαζαν από την πείνα και την εγκατάλειψη».

Όπως αναφέρει, στο σημείο κλήθηκε άμεσα η αστυνομία για να διαπιστωθούν όλες οι παραβάσεις και να αναζητηθεί ο δράστης-ιδιοκτήτης των ζώων στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τελικά, ο ιδιοκτήτης εντοπίστηκε και συνελήφθη και, σύμφωνα με την ΕΡΤ, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, ενώ είναι πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία.

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.