Χρηματοδότηση απο το ΕΣΠΑ με το πρόγραμμα DARWEN για τον Δήμο Τήλου

Από admin
0 Σχόλιο

Ο Δήμος Τήλου σε συνεργασία με τα κορυφαία ιδρύματα της χώρας μας στον χώρο της καινοτομίας και της έρευνας, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, κατάφερε έπειτα από σχετικές μελέτες των ιδρυμάτων να εξασφαλίσει χρηματοδότηση απο το ΕΣΠΑ με το πρόγραμμα DARWEN που αφορά την ψηφιακή μετάβαση του δικτύου ύδρευσης του νησιού μας.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος με την τοποθέτηση διατάξεων που περιλαμβάνουν φίλτρο, μετρητή πίεσης, ψηφιακό μεταδότη πίεσης, έξυπνο υδρόμετρο καθώς και εξαεριστικό στις γεωτρήσεις Αθυμιές, Μικρό Χωριό, Φράχτης, αντλιοστάσιο του Ποτάμου και στην κεντρική δεξαμενή υδροδότησης του οικισμού των Λιβαδίων. Επίσης τοποθετήθηκαν οι πρώτοι εκατό έξυπνοι μετρητές σε οικίες και επιχειρήσεις στα Λιβάδια.

Όλα τα δεδομένα μεταφέρονται και παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο ελέγχου που βρίσκεται στον Δήμο μας. Οι έξυπνοι μετρητές μπορούν να εντοπίσουν διαρροές στο δίκτυο ή στις οικίες και να στείλουν ειδοποίηση για την αποκατάσταση του προβλήματος. Τέλος, σταδιακά, απλοποιείται η έκδοση των λογαριασμών ύδρευσης αφού οι μετρήσεις είναι άμεσα διαθέσιμες στην υπηρεσία ύδρευσης χωρίς να υπάρχει πλέον η ανάγκη της χειρόγραφης καταγραφής τους από υπάλληλο του Δήμου.

Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση του προγράμματος μετά το Πάσχα η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση κεντρικού μειωτήρα στον οικισμό των Λιβαδίων για εξισορρόπηση της πίεσης και την αποφυγή ζημιών κατά μήκος του δικτύου, διαχωρισμό του οικισμού σε 3 ζώνες για στοχευμένες διακοπές υδροδότησης σε περίπτωση ζημιάς καθώς και την τοποθέτηση περισσότερων έξυπνων μετρητών σε επιχειρήσεις και οικίες. Ο Δήμος μας με μεθοδικότητα οδηγεί για ακόμη μια φορά τις εξελίξεις.

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.