Δευτέρα 13 Μαΐου 2024
Ο Ελ Κααμπί "έκοψε τον αέρα" της Άστον Βίλα και άνοιξε νωρίς το σκορ για τον Ολυμπιακό

Τα δημοτικά συμβούλια της νέας δημοτικής αρχής του δημάρχου της Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη είναι μια προσβλητική διαλυτική διαδικασία που δημιουργεί προβλήματα στις ρίζες της Δημοκρατίας. Παλιάτσοι και κλόουν παρελάζουν μέσα στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και αυτοβαφτίζονται δημοτικοί σύμβουλοι. Οι άνθρωποι δηλαδή που εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία γιατί εκείνη τους επέλεξε να είναι εκεί. Αλλά δεν ήξερε τώρα μαθαίνει και ντρέπεται. Ντρέπεται πάρα πολύ.

Γράφει ο Νάσος Ρόγκας

Ο Διάλογος αλλά και ο πολιτισμός δυστυχώς έχει πάει περίπατο γιατί πρωτόγονα στοιχεία που κατέβηκαν από τα βουνά τον πολιτισμό δεν τον γνώρισαν ποτέ τους. Χωριάτες στην λάθος θέση, που πετροβολούν όποιον δεν τους χαϊδεύει τα αυτιά. Είρωνες, εμετικά στοιχεία σε μία  Κακοπαιγμένη ταινία.

Το Προεδρείο ( ο πρόεδρος ) σε ρόλο κομπάρσου σε ταινία φτηνής διαλογής ενός μέτριου πορνό. Μετατρέπει την αίθουσα σε αρένα και ένας Δήμαρχος να αποποιείται κάθε ευθύνη του κ να κουνάει πάλι το δάκτυλο! Και κάπου εκεί επαναλαμβάνεται σε τραγικό βαθμό η απόπειρά δολοφονίας της προσωπικότητας ενός ανθρώπου.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο είδαμε ύαινες λυσσασμένες να προσπαθούν να ξεσκίσουν την σάρκα του ενός γιατί την Δημοκρατία και την νομοθεσία την αντιλαμβάνονται διαφορετικά από ότι θα έπρεπε. Αλλιώς την χρησιμοποιούν όταν πρόκειται για τον εαυτό τους και εντελώς διαφορετικά όταν αυτή είναι εναντίον τους.

Με κορώνες και λεονταρισμούς κατακρίνουν οι πρωτόγονοι που κατέβηκαν από τα βουνά τους πάντες. Ενώ μια ομάδα υποτακτικών του δημάρχου, δημόσια στην επίσημη σελίδα του Δήμου κάνει επιθέσεις με ύβρεις και χαρακτηρισμούς πάντα στον ίδιο άνθρωπο. Τον Αντώνη Καμπουράκη. Οι βρομιάρηδες της αυλής που κάνουνε κακό στον ίδιο τον Δήμαρχο.  Πάντα οι ίδιοι.

Ακόμα και αν ήθελες να πεις ότι ο Κολιάδης είναι ένας καλός δήμαρχος που έχει σκοπό να διορθώσει, να αλλάξει τα κακώς κείμενα, ό ίδιος φαίνεται να αδικεί τον εαυτό του μεταμορφωμένος σε ύαινα έτοιμη να φάει σάρκα.

Ο δήμαρχος μοιάζει φυλακισμένος μέσα σε ένα κλουβί με τις τρελλές τις οποίες όχι μόνο δεν μπορεί να εξουσιάσει αλλά τον εξουσιάζουν. Στη ζωή αυτό που κάνει θόρυβο δεν είναι η άνοδος στο βάθρο αλλά η πτώση όταν πέφτεις από αυτό.

Όσο για τον Καλοπήτα πλήρωσε το αντίτιμό στο βαθμό που του αναλογούσε. Κορόιδεψε τους πάντες γιατί νόμιζε ότι η δικαιοσύνη δεν ισχύει για αυτόν. Άλλωστε όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε στην Ρόδο δεν ζήτησε να τον δει. Έφαγε με τον Νικηφόρο Παπανικόλα και με τον Γιώργο Νικητιάδη σε γνωστό ταβερνάκι της Ρόδου.

‘Ετσι γίνεται όταν σηκώνονται τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Περνάνε στο περιθώριο.

Αυτό που ζητούν οι πρωτόγονοι των βουνών είναι ο αδικημένος να παραμείνει αδικημένος. Να καταπίνει την αδικία και να μην την προβάλει. Όταν η αδικία προβάλετε και η δικαιοσύνη την αποκαθιστά τότε η αλήθεια πονάει. Η αλήθεια ενοχλεί.

Κανείς πλέον δεν θέλει να βλέπει τα δημοτικά συμβούλια τους πλην τους παλιάτσους που τους χειροκροτούν.

Κουραστήκαμε.

Όλα τα δικαιώματα δεσμευμένα. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του ή η αντιγραφή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς άδεια του εκδότη. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Exit mobile version