Δευτέρα 13 Μαΐου 2024
Στα πλαίσια των συνεργασιών μας, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ρόδου είχε σήμερα (27/4) στο ΑΚΤΑΙΟΝ μια πρόσκληση για ενδιαφέρουσα συζήτηση, με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, για θέματα εθελοντισμού, αιμοδοσίας και κοινωνικής πρόνοιας καθώς και της σημαντικής συνεισφοράς των ευρωβουλευτών στη διαμόρφωση πολιτικών που υποστηρίζουν αυτές τις αξίες.
Στη συνάντηση μας υποστηρίξαμε ότι νομοθετικές πρωτοβουλίες που μπορούν να περιλαμβάνουν κίνητρα για τη συμμετοχή σε εθελοντικές δραστηριότητες, ενίσχυση του συστήματος υγείας για την αιμοδοσία και νέα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, μπορεί να λειτουργήσουν ως φωνή των πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Προωθώντας τις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών, μέσω της τακτικής ενημέρωσης, της δια βίου εκπαίδευσης και της γενικότερης ευαισθητοποίησης, μπορεί να ξεπεράσουμε ορισμένες περιπτώσεις του δημόσιου τομέα που προβάλει αντίσταση ή αντιδρά αρνητικά στην παρουσία εθελοντών, καθώς τους αντιλαμβάνονται ως ανταγωνιστές ή ακόμα και ως απειλή για τη θέση των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να δημιουργήσουμε πιέσεις για την υιοθέτηση πιο αποτελεσματικών ευρωπαϊκών αλλά και εθνικών πολιτικών, ιδιαίτερα στις παραμεθόριες νησιωτικές περιοχές της ΕΕ.
Μετά τη συζήτησή μας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη μπορεί να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των εθελοντών σε θεμελιώδους σημασίας ρόλους, για την ανάπτυξη ενός πιο αλληλέγγυου συστήματος παροχών που θα διασφαλίζει την κοινωνική ευημερία και την πρόοδο στη χώρα μας. Και αυτό αποτελεί κοινή ευθύνη και απαιτεί συνεχή δέσμευση και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.
Μετά την παραγωγική αυτή ανταλλαγή απόψεων, εκφράζουμε στον κ. Κυμπουρόπουλο τις ευχαριστίες μας για τη συνεργασία, και του ευχόμαστε καλή επιτυχία, με την ελπίδα ότι κατά τη νέα του θητεία στην Ευρωβουλή θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα στους τομείς ενδιαφέροντος μας.

Όλα τα δικαιώματα δεσμευμένα. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του ή η αντιγραφή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς άδεια του εκδότη. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Exit mobile version