Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν έχουμε ακριβότερο ρεύμα, όλα είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ»

by newsroom
0 comment

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στις αυξήσεις στην ενέργεια αλλά και στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ακρίβεια.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε σε μία στιγμή πολέμου, άρα οι συνθήκες είναι εξαιρετικά πρωτόγνωρες και εξαιρετικά έντονα μεταβαλλόμενες. Η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα σε αυτό το περιβάλλον να κρατήσει τη χώρα, τα νοικοκυριά και την αγορά όρθια» δήλωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο υπουργός Ανάπτυξης ερωτηθείς για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

Όπως είπε, «εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Ωστόσο, αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση η Ελλάδα θα πρέπει από τον κρατικό προϋπολογισμό να κάνει το μέγιστο που μπορεί». Παράλληλα τόνισε πως, «η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δε μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει».

Εξήγησε, μάλιστα, ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είχε δημιουργηθεί υπό φυσιολογικές καταστάσεις και όχι για κατάσταση πολέμου. «Αν δεν είχαμε τον πόλεμο θα πήγαινε συνέχεια προς τα κάτω» και οι καταναλωτές θα έβλεπαν συνέχεια φθηνότερο ρεύμα, ανέφερε.

Άδωνις Γεωργιάδης: Πώς σχολίασε την στάση του Αλέξη Τσίπρα

Αναφορικά με τις δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «όταν ακούει ο κόσμος εύκολες λύσεις που προτείνει ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι μαγκωμένος. Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Είμαστε στο μέσο όρο. Αυτό είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε, επίσης, ότι το 2017 και το 2018 είχαμε υπερδιπλάσιες διακοπές ρεύματος. Τέλος, επεσήμανε τη σημασία των εναλλακτικών πηγών ενέργειας που πολλοί κατά καιρούς σαμποτάρουν. «Αν βάλουμε παντού αιολικά και ηλιακά έργα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news