Ανοίγουν τα στόματα στο λιμένα Κολώνα. Έχει δίκιο ο Ζαχαριουδάκης. Τσιφλίκι του Πέτρου το νερό

by newsroom
0 comment

Ασχολήθηκα προσωπικά με την υπόθεση του επιχειρηματία Αντώνη Ζαχαριουδάκη για ένα και μόνο λόγο γιατί ο άνθρωπός από την πρώτη ημέρα προσκόμισε στην Πρώτη Έκδοση κάθε δικαιολογητικό που αποδεικνύει εμπράκτως το πόσο δίκιο έχει.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε ότι κανένα από τα μεγάλα τοπικά μέσα δεν ασχολήθηκε ποτέ με την υπόθεση αυτή.Δεν αφιέρωσαν ούτε πρόταση.

Οι άνθρωποι στο Λιμένα Κολώνα μιλάνε και δικαιώνουν πλήρως τον επιχειρηματία Ζαχαριουδάκη. Πρέπει να πάρει άδεια, όχι σήμερα αλλά εχθές.

Δυστυχώς τα συμφέροντά και οι εξυπηρετήσεις καθιστούσαν δύο να αποφασίζουν και να διατάζουν με την ανοχή των πολιτικών αρχών του τόπου.

Ευλογία για τον τόπο η μετάθεση του Λιμενάρχη Τάττη.

Μία από τις ποιο παλιές οικογένειες μέσα στο λιμάνι μιλάει στην Πρώτη Έκδοση.

Tα καΐκια έπρεπε να φέρουν άδεια σπογγαλιείας ή οστρακοαλιείας

Τα σφουγγαράδικα περάσανε μία πολύ μεγάλη κρίση, όταν το Πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ στην ουσία τους έστειλε στην ανεργία. Με αποφάσεις των τότε κυβερνήσεων κάποια έγιναν ψαράδικα και κάποια άλλα πουλούσαν κοχύλια. Για να πουλάς κοχύλια όμως πρέπει να έχεις άδεια επί πλοίου, την οποία ο επιχειρηματίας Ζαχαριουδάκης έχει οι υπόλοιποι δύο δεν την είχαν ποτέ.

Το λιμενικό ταμείο για να σου εκδώσει αυτή την άδεια σου ζητάει πχ δέκα χαρτιά. Ο Ζαχαριουδάκης αυτή την στιγμή από τα δέκα αυτά χαρτιά διαθέτει τα 9. Δεν διαθέτει όμως την άδεια από το λιμενικό ταμείο. Γιατί δεν του την δίνουνε; Έχεις από τα δέκα χαρτιά τα εννιά και δεν του δίνεις το ένα γιατί;

Τσιφλίκι τους και ιδιοκτησία τους το κάνανε το λιμάνι και είμαι ο ποιο παλιός συμπληρώνει. Ακόμα και στο ποιο σκάφος θα πάρει νερό 2-3 το αποφασίζουνε.

Ο Πέτρος άμα τον εξυπηρετείς και του κάνεις τα χατίρια θα σου δώσει νερό, αν δεν σε πάει δεν σου δίνει. Αυτή είναι η Ισονομία και η νομιμότητα στο λιμάνι; Σε γουστάρω σου δίνω, δεν σε γουστάρω δεν σου δίνω; Αυτό λέει ο νόμος;

Άδειες κάτω από το παράθυρο παίρναν τόσα χρόνια, Είναι διαφορετικά να είσαστε δύο και διαφορετικά τρεις.

Για μένα συμπληρώνει η ποιο παλιά οικογένεια στο λιμάνι είναι αθέμιτος ανταγωνισμός και προσβάλει το τουριστικό προϊόν όλο αυτό που τόσα χρόνια γίνετε στο λιμάνι. Γνωρίζετε ότι στην παλιά πόλη υπάρχουν πόσα καταστήματα που πουλάνε το ίδιο προϊόν και όλοι είναι αγαπημένοι μεταξύ τους και πόση οικονομική ζημία έχουν υποστεί από τη Σούλα και τον Μακαρούνα; Δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς. Γιατί χώρος για αυτόν που θέλει να εργαστεί υπάρχει.

Όταν δύο δεν σε αφήνουν να εργαστείς τότε ναι είναι πρόβλημα.

Ακούω τον κ. Μακαρούνα να μιλάει για το δικό του ψωμί, καιρός πλέον να ενδιαφερθεί και για το ψωμί του συνανθρώπου του που τον αφήνει άνεργο με τσαλίμια και τρικλοποδιές καταλήγει.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news