Άραγε στην Ελλάδα ο αιρετός λογοδοτεί πραγματικά;

by newsroom
0 comment

Του Νάσου Ρόγκα

Θέλω να ξυπνήσω ένα πρωινό σε μια Ελλάδα και να δω τον αιρετό να λογοδοτεί πραγματικά. Μέχρι τότε όλα είναι για τις εντυπώσεις μου είπε ένας φίλος στον σημερινό μας πρωινό καφέ. Αλήθεια υπάρχει κάποιος που πραγματικά έχει ευθύνες ή οι ευθύνες καλύπτονται από το πόσο δυνατές πλάτες έχεις από πίσω που να πάρουν το θέμα σου και να το κάνουν γαργάρα;

Eίναι τελικά το νησί της Ρόδου πρώτο σε διαφθορά πολιτικών; θα σας απαντήσω πώς ναι είναι. Τουλάχιστον αυτό εγώ συνάντησα στην ολιγόχρονη διαδρομή μου στα Ροδίτικά δημοσιογραφικά δρώμενα.

Το θέμα είναι ποιον ξέρεις, πόση δύναμη έχει να πάρει το μαύρο και να το κάνει άσπρο. Άρα με λίγα λόγια ο αιρετός σε καμία περίπτωση δεν θα τιμωρηθεί, θα κρυφτεί και θα βγει λάδι.

Όλα αυτά με την ανοχή της μικρής τοπικής κοινωνίας που εξυπηρετεί διαπλεκόμενα συμφέροντα διαμορφώνει πολιτικές ηγεσίες και στην συνέχεια τις κράζει μέχρι την στιγμή που θα ξανάρθουν οι εκλογές για να αρχίζουν να τάζουν. Σημασία έχει πόσα θα βάλεις στο παντελόνι και αν τόπος πάει πίσω έλα μωρέ αδερφέ χέστηκε η φοράδα στο αλώνι λέει ο λαός και να δούμε ποιος θα είναι ο τυχερός που θα βγει μπροστά να την σκουπίσει.

Στον πρώην Δήμο Ροδίων σημειώθηκε συγκεκριμένα πλημμύρα στην αποθήκη που εφυλάσσοντο παραστατικά και στοιχεία με αποτέλεσμα ο έλεγχος να μην είναι πλήρης.
Για τη διενέργεια των δύο ΕΔΕ διορίστηκαν επιθεωρητές της Οικονομικής Επιθεώρησης Κρήτης, που δεν ολοκλήρωσαν, λόγω φόρτου εργασίας το έργο που τους ανατέθηκε, εντός των προθεσμιών που είχαν τεθεί.

Με λίγα λόγια, απλά και λιτά. Πιάσε το αυγό και κούρευτο.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news