Χριστίνα Μήτση: Το “project Αφάντου” είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη Μεσόγειο.

by newsroom
0 comment

Η έννοια της φιλοξενίας για τον ξενοδοχειακό όμιλο MITSIS έχει μία ιερότητα. “Για εμένα προσωπικά είναι ύμνος!” σημειώνει στο Capital.gr η πρόεδρος του Ομίλου Χριστίνα Μήτση. “Την ιστορία του Ομίλου την ξεκίνησε ο πατέρας μου Κωνσταντίνος Μήτσης πριν από πενήντα χρόνια και εύχομαι το όραμά του να μεταλαμπαδευτεί”, τονίζει, πάντοτε πιστή στις αρχές και τις αξίες του.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Όμιλος συνεχώς αναβαθμίζεται. Έχει αφήσει πίσω τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και επιστρέφει στις επιδόσεις των προηγούμενων ετών, επενδύοντας μεγάλα ποσά. Από τις αρχές του χρόνου, η λειτουργία και η πορεία των κρατήσεων όχι απλά είναι ικανοποιητική, αλλά σημειώνεται αύξηση του τζίρου σε σχέση με το 2019. “Τα ξενοδοχεία μας διαρκώς γίνονται όλο και πιο σύγχρονα για να παρέχουν άψογες υπηρεσίες, χωρίς να χάνεται η μαγεία της ελληνικής φιλοξενίας” υπογραμμίζει η Χριστίνα Μήτση, που δανείζεται και κάποια λόγια του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη για να τονίσει ότι: “Για εμάς η Ελλάδα είναι αυτές οι στεριές οι καμένες στον ήλιο κι αυτά τα γαλάζια πέλαγα με τους αφρούς των κυμάτων”. Αυτό άλλωστε αρέσει και στους ξένους…

Συνέντευξη στη Βίκυ Κουρλιμπίνη

– Μετά από δύο δύσκολα χρόνια για τον Τουρισμό λόγω της πανδημίας, ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για την πορεία της σεζόν φέτος;

Υπολογίζεται ότι οι αφίξεις των πελατών μας συνολικά στην Ελλάδα θα πλησιάσουν αυτές του 2019, ενώ ο συνολικός τζίρος θα είναι σημαντικά μεγαλύτερος.

Από τα πρώτα πράγματα που ήθελε να κάνει ο κόσμος μετά την πανδημία ήταν τα ταξίδια. Και αυτό συμβαίνει τώρα, μετά την άρση των περισσότερων περιορισμών. Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους Ευρωπαίους, σύμφωνα με την TUI, την ώρα που η χώρα μας περιλαμβάνεται μέσα στους καλύτερους παγκοσμίως, με βάση επίσημα στοιχεία από διάφορους τουριστικούς φορείς. Η Κρήτη και η Ρόδος είναι ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2022, όπως προκύπτει από το booking, ενώ ακολουθεί η Κως. Είναι τρία νησιά όπου ο Ομιλος Mitsis πρωτοστατεί.

– Πώς είναι η κίνηση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία του Ομίλου μέχρι στιγμής;

Πάρα πολύ ικανοποιητική! Αναμένεται σημαντική αύξηση του τζίρου σε σύγκριση με το 2019 κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 25%, το οποίο προέρχεται κατά κύριο λόγο από την αύξηση της μέσης τιμής πώληση των υπηρεσιών μας (ADR), στην αύξηση της δυναμικότητάς μας (2 νέα ξενοδοχεία στη Κρήτη) και σε μια αξιόλογη (3%) επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι αποδίδουν οι επενδύσεις που έχουμε κάνει την τελευταία πενταετία για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχείων μας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας.

– Η χρονιά ξεκίνησε πολύ δυνατά για εσάς στο επενδυτικό κομμάτι. Ποια είναι τα σχέδια σας για το Golf – Βόρειο Αφάντου στη Ρόδο μετά τη συμφωνία σας με τον όμιλο Αγγελιάδη  να αναλάβετε το project;

Το “project Afandou” είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη Μεσόγειο, προϋπολογισμού άνω των 300 εκατ. ευρώ και με χρονικό ορίζοντα τετραετίας. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός γκολφ με πολύ υψηλά και διεθνώς αναγνωρισμένα standards, τη δημιουργία μαρίνας – καταφύγιο για σκάφη άνω των 30 μέτρων μαζί με εμπορικό κέντρο, την ανέγερση τριών πολυτελών ξενοδοχείων και τη δημιουργία ενός τουριστικού χωριού.

– Πρόσφατα ανακοινώσατε επίσης πως αποκτήσατε δύο μονάδες του ομίλου Aldemar στην Κρήτη. Ποιο ήταν το σκεπτικό αυτής της επενδυτικής απόφασης;

Στα πλάνα μας ήταν η ενίσχυση της παρουσίας μας στην Κρήτη και με την επένδυση αυτή επιτεύχθηκε με τον καλύτερο τρόπο ο στόχος αυτός. Στα σχέδιά μας είναι η άμεση ανακαίνιση και o εκσυγχρονισμός των ξενοδοχείων αυτών όπου μεταξύ άλλων υπάρχει ένα από τα καλύτερα Spa στον κόσμο.

– Ποιες θα είναι οι επόμενες επενδυτικές σας κινήσεις;

Ο Όμιλος δρομολογεί επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ με ορίζοντα ολοκλήρωσης την επόμενη πενταετία. Βασικός στόχος του επενδυτικού μας πλάνου για τα υφιστάμενα ξενοδοχεία του Ομίλου είναι η επανατοποθέτηση όλων των ξενοδοχείων μας στην αγορά, με επενδύσεις που θα τα αναβαθμίσουν. Οι νέες επενδύσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί (Μύκονος, Αφάντου, Πειραιάς, Ιωάννινα, Καμένα Βούρλα) ανοίγουν νέους ορίζοντες για επέκταση του Ομίλου Μήτση στον τουριστικό κλάδο γενικότερα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς επίσης στην συνεργασία μας με ισχυρούς διεθνείς παράγοντες του κλάδου.

– Ένα μεγάλο θέμα που έχει προκύψει φέτος είναι η έλλειψη εργαζομένων στον τουριστικό χώρο. Εσείς πώς αντιμετωπίζετε την αναζήτηση προσωπικού;

Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην αναζήτηση εργαζομένων από όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Ταυτόχρονα επενδύουμε στην εκπαίδευση των νεοπροσληφθέντων με σκοπό να τους εμπνεύσουμε να σταδιοδρομήσουν στον ξενοδοχειακό κλάδο. Στο επενδυτικό μας πλάνο (Καμένα Βούρλα) είναι η ίδρυση τουριστικής σχολής με σκοπό την προσέλκυση νέων στελεχών στον τουριστικό κλάδο όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Επίσης είμαστε σε αναζήτηση με άλλους φορείς και οργανισμούς (Κυβέρνηση, ΣΕΤΕ, κλπ) για εργαζόμενους στον κλάδο από χώρες του εξωτερικού.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news