Δεν θα δεχτούμε αποφάσεις ερήμην της Τοπικής Κοινότητας Αφάντου…!!!

by newsroom
0 comment

– Με αφορμή την προσεχή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ την Παρασκευή 08/10/2021, το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Αφάντου συνήλθε σε δια Περιφοράς Κατεπείγουσα Έκτακτη Συνεδρίαση χθές Τρίτη 05/10/2021 και αποφάσισε:

Α. «Να αναβληθεί η συζήτηση του 8ου Θέματος της ημερησίας διάταξης της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ την Παρασκευή 08/10/2021 με τίτλο: «Καθορισμός τεχνικού αντικειμένου μελέτης και έγκρισης 5ης σύναψης εκτελεστικής σύμβασης (ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Γ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΦΑΝΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ) της Συμφωνίας Πλαίσιο για την εκπόνηση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων Ε.Ε.Λ. & έργων υποδομών αποχέτευσης στο νησί της Ρόδου.» διότι δεν έγινε καμία ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Αφάντου και ούτε κλήθηκε να γνωμοδοτήσει σχετικά με το θέμα αυτό.

Γ. Να καλέσει τον Πρόεδρο, τον Γ. Διευθυντή και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ καθώς και όλους τους τοπικά εκλεγμένους αιρετούς Α και Β βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης της Δ.Ε. Αφάντου σε άμεση σύγκληση δημόσιας διαβούλευσης, συζήτησης, ενημέρωσης για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και επεξηγήσεις σχετικά με το σκεπτικό και τους σκοπούς του καθορισμού του τεχνικού αντικειμένου της σχετικής μελέτης.

Δ. Καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου να πάρει θέση σχετικά με το θέμα αυτό.

Για ένα τέτοιο θέμα μείζονος σημασίας όπως είναι η υλοποίηση του έργου Μεταφοράς, Επεξεργασίας και Διάθεσης λυμάτων της Κοινότητας Αφάντου που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια και αφορά την τοπική κοινωνία, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ όφειλε πρώτα από όλα μετά από 2 χρόνια θητείας να ενημερώσει θεσμικά τον Πρόεδρο και το Τ.Σ. της Κοινότητας Αφάντου σχετικά με τις διαδικασίες που πρόκειται να ακολουθηθούν για την υλοποίηση ενός τέτοιου σημαντικού έργου για την Κοινότητα Αφάντου καθώς και να δοθούν διευκρινιστικές απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για αποφάσεις που πρέπει να παρθούν σχετικά με το θέμα όπως είναι το κρίσιμο ζήτημα της χωροθέτησης και να ζητήσει θεσμικά βάση νόμου αλλά και ηθικά ως όφειλε την γνωμοδότηση του εκλεγμένου Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας. Αντί αυτού όμως διαπιστώνουμε μια μεθοδευμένα σιωπηρή διαδικασία λήψης αποφάσεων για την δημιουργία προ τετελεσμένου γεγονότος για το έργο αυτό, παρακάμπτοντας και προσπερνώντας την άποψη της Τοπικής Κοινωνίας και των θεσμικών οργάνων που την εκπροσωπούν.

Ως εκ τούτου ζητάμε από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ την αναβολή συζήτησης του 8ου Θέματος της ημερησίας διάταξης στην συνεδρίασης της Παρασκευής 08/10/2021 και καλούμε τον Πρόεδρο, τον Γ. Διευθυντή καθώς και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ καθώς και όλους τους τοπικά εκλεγμένους αιρετούς Α και Β βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης της Δ.Ε. Αφάντου σε άμεση σύγκληση δημόσιας διαβούλευσης, συζήτησης, ενημέρωσης σε ημερομηνία που θα καθοριστεί προσεχώς, για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινιστικές απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα σχετικά με το σκεπτικό και τους σκοπούς του καθορισμού του τεχνικού αντικειμένου της σχετικής μελέτης. Τέλος καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου να πάρει θέση σχετικά με το παραπάνω θέμα.

Επιτέλους πρέπει καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να σχεδιάζουν και να αποφασίζουν δύο και τρείς άνθρωποι για την τύχη και το μέλλον αυτού του τόπου χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την άποψη των πολιτών και ερήμην της τοπικής κοινωνίας….!!!

 

Γεώργιος Εμμ. Μπακίρης

Πρόεδρος Συμβουλίου

Κοινότητας Αφάντου

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news