Έγινε δεκτό μόνο το 15% των ενστάσεων των ΜΜΕ στο πρόγραμμα της “Νησίδα” της Π. Ν. Α.-Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης τους ΤΩΡΑ!

by newsroom
0 comment

Η ανάγκη για οικονομική ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών μας είναι μεγάλη. Τελευταία απόδειξη είναι οι 2952 ενστάσεις που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα” ΝΗΣΙδΑ” της Π. Ν. Α. που επιδοτεί ΜΜΕ των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου που επλήγησαν από τον covid/19. Έγιναν δεκτές μόνο 462 ενστάσεις δηλαδή περίπου το 15% των ενδιαφερομενων!

Θυμίζουμε ότι η αρχική αξιολόγηση του Προγράμματος “ΝΗΣΙδΑ” της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου (Π. Ν. Α.) ικανοποίησε μόλις το 1/3 των συμμετεχόντων στη διαδικασία (από 10.064 επιχειρήσεις έλαβαν χρηματοδότηση οι 3.705).

Οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας είναι μεγάλες. Ο επιχειρηματικός κόσμος αγωνιά και αγωνίζεται να μην οδηγηθεί σε λουκέτα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Να μην χαθούν θέσεις εργασίας!

Με αισθήματα ευθύνης, σεβασμού και αλληλεγγύης προς την κοινωνία μας καλούμε την ηγεσία της ΠΝΑ να προχωρήσει σε δημιουργία νέου προγράμματος ενίσχυσης των ΜΜΕ των νησιών μας. .
Χρήματα υπάρχουν και ιδιαίτερα στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Την ίδια ώρα άλλες Περιφέρειες της χώρας μας – που ενίσχυσαν περισσότερες ΜΜΕ επιχειρήσεις της περιοχής τους και με μεγαλύτερα ποσά σε σύγκριση με την ΠΝΑ σε αντίστοιχο πρόγραμμα- ετοιμάζονται για τη νέα προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας!
Προτρέπουμε τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο να υλοποιήσει την πρόταση μας. Να ασχοληθεί ο ίδιος, οι συνεργάτες του και το αμειβόμενο με χρήματα του Ελληνικού λαού “γραφείο τύπου της Π. Ν. Α.”, με την ανάδειξη και την λύση των πολλών προβλημάτων που απασχολούν τους νησιώτες μας και όχι με το πως θα λασπολογησουν ή θα θέσουν σε διωγμό όσους θεωρούν πολιτικούς αντιπάλους και τους ασκούν πολιτική κριτική!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news