Εμείς το γράψαμε, υβριστήκαμε ο Λοβερδος Στελακατος Χρηστος μας επιβεβαιώνει

by newsroom
0 comment

Ακόμα και την ώρα που καιγόταν η Ρόδος τοπικός μαφιόζος το βράδυ εκτελούσε την παράκτια περιοχή για πιτσόμπαρο κάνοντας κρυφές εργασίες στη παραλία Γλύστρα του νησιού.

Από τον Φεβρουάριο 2021 γίνεται απόπειρα κατασκευής μπιτσόμπαρου ισοπεδώνοντας αμμοθίνες και θαλλασσόκεδρους στην παραλία Γλύστρα της Ρόδου η οποία βρίσκεται στα νοτιοανατολικά παράλια του νησιού.

Επίσης, η παραλία βρίσκεται εντός της περιοχής «Περιοχή προστασίας της παραλιακής έκτασης «Κοκκούμια» της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου περιοχής Λάρδου» όπως αυτή καθορίστηκε με το ΠΔ της 7/3/1994 (ΦΕΚ 281Δ/24-3-1994) για την οποία ισχύουν ειδικοί όροι και περιορισμοί της δόμησης.

Η παράνομη κατασκευή εντός αιγιαλού και κτηματολογικής μερίδας που ανήκει στο Δημόσιο, ενώ συνολικά η περιοχή βρίσκεται εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου «Σταφύλια» Λάρδου Ρόδου.

Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλη έκταση στα τοπικά κοινωνικά δίκτυα και το αστυνομικό τμήμα Νότιας Ρόδου έχει υποβάλει μήνυση κατά «αγνώστων» δραστών για ανέγερση κτίσματος επί του αιγιαλού στην παραλία Γλύστρα Λάρδου Νότιας Ρόδου, κατά παράβαση του Ν.2971/01 Αρ. 3-5 ενημερώνοντας και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου A’ έχει ήδη συντάξει το ΑΠ 71/11-06-2021 πρωτόκολλο κατεδάφισης, άρσης και απομάκρυνσης κτισμάτων κατασκευών και έργων σε χώρους αιγιαλού – παραλίας του Δημοσίου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου έχει εκδώσει το ΑΠ 77443/26-02-2021 Σήμα Διακοπής Εργασιών ενώ η Δασική Υπηρεσία θα καταθέσει μήνυση κατά «αγνώστων».

Όμως παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και τις αντιδράσεις όλων η κατασκευή συνεχίζεται και είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της όπως βλέπεις στις φωτογραφίες. Η κατασκευή γίνεται «τμηματικά» κυρίως νυχτερινές ώρες όταν δεν υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή. Τότε, πέφτει «σύρμα» και εμφανίζονται μέσα από τις γύρω δασώδεις περιοχές τα συνεργεία του καταπατητή για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους.

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου έχει ζητήσει από ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΥΑ Ρόδου να διακόψουν άμεσα οποιαδήποτε σύνδεση στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην παραλία της Γλύστρας καθώς η σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας είναι προαπαιτούμενο για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

Για το 2021 υπήρξε αίτημα παραχώρησης μόνο για μια θέση Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής.
Εμείς οι Πολίτες της Ρόδου ζητάμε από όλους τους φορείς που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα να πάρουν θέση ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να κατεδαφιστεί η αυθαίρετη κατασκευή.

Μάλιστα η δημοτική αρχή σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι τέτοιες «επενδύσεις» πρέπει να ενθαρρύνονται αν θέλουμε ο τόπος μας να γίνει Μύκονος!
Πολίτες της Ρόδου μου ζήτησαν να μην σιωπήσω και να αναρτήσω αυτό το έγκλημα. Υποχρέωση μου συνάνθρωποι μου διπλή μάλιστα μιας και είναι και τομέας μου.

Αν δεν το μαζέψετε κύριοι της εξουσίας θα μάθει όλος ο κόσμος ποιο κυλικείο έχει ο κύριος αυτός σε ένα πολύ μεγάλο σπίτι που το ξέρει όλη η Ελλάδα και πουλάει δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news