Εργασία παιδιών από δομές ανηλίκων σε ξενοδοχεία

by newsroom
0 comment

Αντιδράσεις προκαλεί η συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο που επιτρέπει την απασχόληση σε ξενοδοχεία 16χρονων παιδιών που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων, την απασχόληση ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές μονάδες, με κάλυψη του κόστους εργασίας τους από τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ και την κάλυψη υλικών αναγκών των πιο ευάλωτων αλλά και των δομών φροντίδας και φιλοξενίας.

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου προβάλει ότι πρόκειται για «ομαλή αποϊδρυματοποίηση των παιδιών», ενώ ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός αναφέρεται σε «κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη» ως «δομικά στοιχεία στο DNA του ελληνικού ξενοδοχείου». Έντονη η ανίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για προώθηση της «φθηνής εργασίας» μέσω της «αναβίωσης του μοντέλου της Βασιλικής Πρόνοιας της Φρειδερίκης», αλλά και από την ΚΝΕ.

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Αλέξανδρος Βασιλικός είχαν συνάντηση και συζήτησαν τα επόμενα βήματα αυτής της συνεργασίας.

Η συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, προσανατολίζεται σε τρία σημεία:

  1. Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.
  2. Απασχόληση ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές μονάδες, με κάλυψη του κόστους εργασίας τους από τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ.
  3. Κάλυψη υλικών αναγκών των πιο ευάλωτων αλλά και των δομών φροντίδας και φιλοξενίας.

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news