Γ.Χατζημάρκος: Μας καταγγέλει ο αυθαιρετούχος γιατί δεν δαπανούμε δημόσιο χρήμα για το αυθαίρετο του

by newsroom
0 comment

Στην τοποθέτηση του λίγο πριν την ψηφοφορία ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος αφού ευχαρίστησε για την ώριμη τοποθέτηση τους τους Περιφερειακούς Συμβούλους τόνισε τα εξής:

Θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής πριν πάμε σε ψηφοφορία.

Δεν έχει η Περιφέρεια κάποιο πρόβλημα με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης ούτε ρίχνουμε καμία ευθύνη στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης λέω το εξής. Αν αύριο το θέμα των αυθαιρέτων αποφασιστεί να είναι σε έναν φορέα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα το αποδεχτεί. Όχι όμως Άλλος Αστυνομία, άλλος άδειες και άλλος πρέπει με μπουλντόζες να τα πετάει κάτω.

Πιστεύω ότι το πολιτικό μήνυμα είναι ότι δεν πάει παραπάνω, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση με την ταχύτητα που εξαπλώνετε αυτό το φαινόμενο δεν θα μείνει σπιθαμή δημόσιου χώρου που να μην καταπατηθεί.

Σίγουρα, συγκεντρώνει επάνω του πολύ ενδιαφέρον ο χώρος μπροστά στην θάλασσα, ειδικά, στα νησιά μας, αλλά δεν πάμε πίσω ούτε στις πλατείες, ούτε σε μνημεία, δεν πάμε πίσω ούτε στα δάση.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να μας καταγγέλλει αυθαιρετούχος ο οποίος έχει χτίσει μέσα σε ποτάμι γιατί δεν πάμε να προστατεύσουμε με δημόσιο χρήμα το αυθαίρετο του που είναι μέσα στην κοίτη του ποταμού. Ζητάει να δαπανήσουμε δημόσιο χρήμα για να μην κινδυνεύσει το αυθαίρετο του.

Σας μιλάω τόνισε ο κ. Χατζημάρκος για επίσημη καταγγελία σε φορείς, συγκεκριμένα στην αρχή διαφάνειας. Ιδιοκτήτης αυθαιρέτου έχει καταγγείλει την Περιφέρεια γιατί ήρθε σε εμάς η αρμοδιότητα για τα ρέματα από τους δήμους, γιατί δεν πάμε να προστατεύσουμε το αυθαίρετο του με δημόσιο χρήμα και αυτό καθόμαστε και το εξετάζουμε σαν δημόσια διοίκηση και εκεί λέμε μακάρι να μας έδινε ο νόμος το δικαιώμα να πάμε να υλοποιήσουμε το πρωτόκολλο να πάρουμε μια μπουλντόζα να το κατεδαφίσουμε.

Καθόμαστε και τον φιλοξενούμε και κάνουμε και εκπομπές όλους τους αυθαιρετούχους, διότι οι περισσότεροι από αυτούς που μιλάνε δημόσια είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες μεγάλων αυθαιρέτων και για το ξεκάρφωμα κάνουμε και εκπομπές στήνουμε δημοσιεύματα και ο θεός ξέρει τι άλλο.

Σημασία έχει ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, έχουμε να προστατεύσουμε ένα περιβάλλον το οποίο κακοποιείτε καθημερινά, ο αγώνας είναι πολυμέτωπος και εμείς θέλουμε να έχουμε έναν πολύ καθαρό λόγο και νομίζω ότι είναι και πολύ καθαρή η πρόταση που ήρθε σήμερα στο Περιφερειακό συμβούλιο.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news