Γενικό νοσοκομείο Ρόδου.Η ντροπή η ίδια στο νησί

by newsroom
0 comment

Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσονται τα πράγματα, με τον τομέα της Υγείας στη Ρόδο και τα υπόλοιπά νησιά της Δωδεκανήσου.

Όπως η παιδεία έτσι και η υγεία των Ελλήνων και κυρίως των νησιωτών, επλήγη βαριά από την κρίση. Η υποβάθμιση και η απαξίωση όμως του νοσοκομείου Ρόδου είναι εμφανής πλέον.
Εδώ και ημέρες το νοσοκομείο της Ρόδου, έχει μείνει χωρίς πετρέλαιο με συνέπεια να μην λειτουργούν όπως πρέπει τμήματα, όπως αυτά του καθαρισμού των κλινοσκεπασμάτων.

Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν καθαρά σεντόνια, για τους ασθενείς. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα ασθενούς που αναγκάστηκε να κοιμάται για τέσσερις ημέρες, πάνω σε σεντόνια που είχαν λερωθεί με το αίμα της, γιατί δεν υπήρχαν καθαρά για να γίνει αλλαγή.

Αλλά δεν ήταν μόνο τα σεντόνια.Ελλείψει πετρελαίου δεν υπήρχε, τις τέσσερις ημέρες που έμεινε στο νοσοκομείο και θέρμανση. Πάνω στην απελπισία της μάλιστα, όπως κατήγγειλε στο ΜέΡΑ 25, ζήτησε από συγγενικό της πρόσωπο να φέρει τη …σόμπα από το σπίτι της.
Είδε όμως και τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουν γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο παρά τις αντίξοες συνθήκες για να δώσουν υγεία στους ασθενείς .

Αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που μισθοί, συντάξεις καταρρέουν, η ακρίβεια τσακίζει τα πάντα και οι πολίτες καλούνται να βάζουν το χέρι, όλο και πιο βαθιά στην τσέπη και στο τέλος δεν έχουν και τα αυτονόητα όταν ασθενούν.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news