Για γέλια και για κλάματα – Τέλος η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

by newsroom
0 comment

Η επίσημη δήλωση του Θάνου Πλεύρη
“Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022″, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για ακόμη ένα βήμα με το βλέμμα προς την… κανονικότητα, με τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ουσιαστικά να προαναγγέλλει την συγκεκριμένη εξέλιξη λίγες ώρες νωρίτερα, τονίζοντας ακόμη πως το φετινό Πάσχα είναι είναι… κανονικό για τους εμβολιασμένους.

Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε συγκεκριμένα: «Μέχρι το φθινόπωρο η πανδημία θα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φθίνουσα πορεία, πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων, κατά βάση για τους εμβολιασμένους».

 

«Δεν πάμε σε αποκλιμάκωση μέτρων προς το παρόν για τους ανεμβολίαστους, αλλά για τους εμβολιασμένους πάμε σε πλήρη αποκλιμάκωση», διευκρίνισε ακόμη.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news