Γιώργος Χατζημάρκος: «Το πρόβλημα ήταν πάντα εδώ στο τοπικό επίπεδο»

by newsroom
0 comment

Μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ανέφερε:

 

«Από τη συζήτηση γι΄ αυτά τα πολύ μεγάλα θέματα, για αυτά τα πάρα πολύ μεγάλα έργα,  βγαίνει ένα υπέροχο συμπέρασμα: ότι όλες αυτές τις δεκαετίες το πρόβλημα για να προχωρήσουμε μπροστά και για να  αντιμετωπίσουμε παθογένειες τοπικές  και βασικές ελλείψεις σε πολύ κρίσιμες υποδομές στα νησιά μας, είναι  τοπικό.

Δεν είναι κεντρικό.  Εδώ υπήρχε πάντα η καραμέλα του Κράτους των Αθηνών το οποίο δεν ερχόταν να αγκαλιάσει την επαρχία ή πολύ περισσότερο τα νησιά μας και ακόμα ακόμα περισσότερο τη Ρόδο, αφού αυτά τα δύο έργα και η μία υπηρεσία που συζητάμε αφορούν το νησί της Ρόδου.

Αποδεικνύεται πως το πρόβλημα ήταν πάντα εδώ,  διότι δεν υπήρχε κανένας τρόπος να υπάρξει κανενός είδους συνεννόησης σε τοπικό επίπεδο Και εγώ χαίρομαι  αφενός γιατί αναδεικνύεται αυτό ακριβώς, αφετέρου γιατί μέχρι τώρα τουλάχιστον  – θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας και για τα τρία αυτά έργα  –  μέχρι τώρα δεν έχουμε αυτή τη λύσσα, αυτόν  τον λυσσαλέο πόλεμο που αντιμετωπίσαμε το 2017 και το 2018.

Άρα λοιπόν έχουμε κάνει ένα βήμα προόδου σε ότι αφορά τη συνεννόηση σε τοπικό επίπεδο που είναι μια πολιτική κατάκτηση αυτού του τόπου, ιστορικής αξίας».

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news