Γρηγόριος Μ Παπανικολάου: Δικαίωμα ή απέλπιδα κραυγή για επιβίωση;

by newsroom
0 comment

Γρηγόριος Μ Παπανικολάου
Ιατρός Μικροβιολόγος
Πρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου

Στις 26, 27 και 28 Μαϊου οι εργαστηριακοί γιατροί προανήγγειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις με τη στήριξη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Η απεργία, ασφαλώς αποτελεί δικαίωμα κάθε εργαζομένου, όταν καταπατώνται τα εργασιακά του δικαιώματα και ελλοχεύει ο κίνδυνος της πατρωνίας, της εκμετάλλευσης και της οικονομικής του αφαίμαξης.

Η απεργία δεν συνάδει, ασφαλώς, με το λειτούργημα του γιατρού. Όμως, στην προκειμένη περίπτωση δεν γίνεται απλώς λόγος για οικονομική εκμετάλλευση των εργαστηριακών γιατρών της χώρας μας.

Η συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης έχει απώτερο στόχο-προφανώς- την οικονομική εξαθλίωση και στο τέλος τον αφανισμό του κλάδου.

Σε μία τέτοια περίπτωση, Απεργία τα Δημόσια Νοσοκομεία, στα οποία ήδη οι νοσοκομειακοί γιατροί δίνουν καθημερινές μάχες-πολλές φορές ξεπερνώντας τα ανθρώπινα μέτρα- θα γονατίσουν.

Η Δημόσια Υγεία από συλλογικό αγαθό και συνταγματικά κεκτημένο Δικαίωμα δεν θα υφίσταται εκ τοις πράγμασι, αφού οι συνάδελφοι ιατροί του ΕΣΥ δεν έχουν ιδιότητες Υπερήρωα ή Υπερανθρώπου.

Ήδη, ανυστερόβουλα και με περίσσια ευαισθησία και ενσυναίσθηση καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να σταθούν δίπλα στον συμπολίτη μας-ασθενή. Θύμα, λοιπόν, θα είναι ο Έλληνας πολίτης, ο ασθενής, ο πονεμένος, ο απελπισμένος.

Οι εργαστηριακοί γιατροί δεν ζητάμε από τον ασφαλισμένο συμπολίτη μας να πληρώνει ο ίδιος τις εξετάσεις του. Απαιτούμε, όμως, από το κράτος κάθε εξέταση να εκτελείται και να αποζημιώνεται.

Απαιτούμε τα δεδουλευμένα μας και την πληρωμή του εργασιακού μας κάματου. Η κυβέρνηση επιπόλαια, σπασμωδικά και πρόχειρα εξήγγειλε κυρώσεις στους απεργούς ιατρούς.

Σύσσωμος όμως ο κλάδος των εργαστηριακών γιατρών δεν αντέχει άλλο να ζει υπό τη δαμόκλειο σπάθη του οικονομικού και επαγγελματικού αφανισμού τους.

Οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις αποτελούν μία απέλπιδα προσπάθεια προκειμένου το Υπουργείο να επανεξετάσει με τη δέουσα προσοχή το ζήτημά μας και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να επικρατήσει το δίκαιο και το νόμιμο.

Γρηγόριος Μ Παπανικολάου
Ιατρός Μικροβιολόγος
Πρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news