Η ανεξάντλητη γοητεία του τίποτε

by newsroom
0 comment

Ένα από τα χαρακτηριστικά του λαού μας, ως Μεσογειακού, είναι και η γοητεία. Στο νησί μας μάλιστα με την τουριστική του ιστορία και το το… καμάκι, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να θεωρούμαστε γοητευτικοί. Κάπου εδώ ξεκινά όμως το πρόβλημα του σήμερα, όχι σε επίπεδο προσωπικής ενασχόλησης αλλά σε αυτό της πολιτικής.

Στην πλούσια Ελληνική γλώσσα ο επηρμένος είναι αυτός που βάζει τον εαυτό του ψηλότερα από τους άλλους. Έχουμε δυστυχώς αρκετούς τέτοιους ενασχολούμενους με τα πολιτικά δρώμενα στον τόπο μας. Συμπολίτες μας που η έπαρση χτυπάει κόκκινο κάθε φορά που αρθρώνουν έστω και μία φράση. Τους συναντούμε μάλιστα συχνά είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στην Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. Η έπαρσή τους άλλοτε πηγάζει από το πάθος τους να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέρονται και άλλοτε, συνεπικουρούμενοι από φερόμενους ως δημοσιογράφους που είναι οι ίδιοι φερέφωνα συμφερόντων. Σε κάθε περίπτωση αισθάνονται εαυτούς ως σωτήρες του νησιού ή έτσι εμφανίζονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο συνταξιούχος της Αυτοδιοίκησης Γιάννης Ιατρίδης και ο “στρατός” του, όπως προσδιορίζεται από τον άλλο επηρμένο της δήθεν δημοσιογραφίας Τόνυ Μαρτίνη.

Ο επαγγελματίας της τοπικής Αυτοδιοίκησης Γιάννης Ιατρίδης δεν μπορεί ή δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ότι οι μέρες του στην πολιτική τελείωσαν. Αντιλαμβάνομαι το πατρικό του ενδιαφέρον για την επιβίωση της Μίκας, όμως το μήνυμα το έχει πάρει και από αυτό το μέτωπο. Όλα έχουν ένα τέλος και αυτό ήρθε για την οικογένεια. Το ίδιο και για τον περιβόητο “στρατό” του, που δεν είναι άλλος από τον αμφιλεγόμενο Δώρο Κωνσταντίνου, που μετά τις δικαστικές του περιπέτειες έχει λουφάξει και περιμένει οδηγίες…Στήριξης. Οι λοιποί “λοχαγοί” του Ιατρίδη απλώς συνεχίζουν να ψάχνουν χώρο πολιτικής ενασχόλησης, αλλά ούτε το Αναστάσιμο φως τους έδειξε το δρόμο, αφού δεν υπάρχει πολιτικός δρόμος για αυτούς. Πως να υπάρχει άλλωστε, αφού και για τον ίδιο τον Ιατρίδη ο δρόμος έκλεισε το 2019. Τότε που στις Δημοτικές εκλογές, παρά τα τεχνάσματα και όλες τις βοήθειες εκλέχθηκε με δυσκολία.

Για τους μυημένους στην Αυτοδιοίκηση οι δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν και η πολιτική ταφόπλακα για όλο αυτό το σύστημα του παρελθόντος, που έψαχνε χαραμάδα να επανέλθει. Ποιός δεν θυμάται πως ο Γιάννης Ιατρίδης ήταν υποψήφιος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της Ρόδου και ο Δώρος Κωνσταντίνου στην ενότητα Καλλιθέας, ώστε να ανταλλάξουν ψήφους και να εκλεγούν ψηλά. Τελικά εκλέχθηκε ο Ιατρίδης πολύ χαμηλά. Ποιός δεν θυμάται ότι παρά τις προσπάθειές τους οι εκλεκτοί τους στο τοπικό της Καλλιθέας, το προπύργιό τους όπως έλεγαν, έχασαν. Πού φάνηκε η δύναμή τους; Πουθενά, γιατί απλά δεν έχουν δύναμη. Τα ψωμιά τους τελείωσαν και τους έμεινε η έπαρση…

Συνεχίζουν όμως να προσπαθούν με μαγειρέματα. Κοινούνται σε δύο άξονες. Από τη μία περιμένουν τις εθνικές εκλογές και την βέβαιη αποτυχία της Μίκας να επανεκλεγεί στη Βουλή, ώστε να την θέσουν επικεφαλής συνδυασμού στο Δήμο. Όμως το σενάριο μπάζει από παντού. Πώς θα εξασφαλίσουν υποψηφίους για έναν τέτοιο συνδυασμό με την Μίκα επικεφαλής; Μόνο στη σκέψη των 300 υποψηφίων τρομάζουν και οι ίδιοι. Ταυτόχρονα γνωρίζουν πως δεν μπορεί η αποτυχούσα στις Βουλευτικές εκλογές Μίκα Ιατρίδη να διεκδικήσει το Δήμο από τον Αντώνη Καμπουράκη και έτσι άρχισαν υποκινούν σενάρια διάσπασης του Δήμου, μήπως καταφέρουν να καθήσουν σε κάποια Δημαρχιακή καρέκλα, έστω και ενός μικρού Δήμου. Τόσο επηρμένοι είναι, που δεν αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η σημερινή κυβέρνηση να προχωρήσει σε διάσπαση του Δήμου. Αν θεωρούσε σωστό κάτι τέτοιο θα το είχε ήδη κάνει, όταν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, που αλλάζει τον τρόπο εκλογής.

Σε κάθε περίπτωση βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού όσο κυλάει ο χρόνος αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει χώρος για αυτούς στην Αυτοδιοίκηση. Και δεν υπάρχει γιατί η κοινωνία δεν χαρίζεται ούτε στα συμφέροντα, ούτε στους επαγγελματίες της πολιτικής που έχουν μπερδέψει την προσφορά στον τόπο με την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών. Οι πολίτες δεν συγκινούνται από την ανεξάντλητη γοητεία του τίποτε.

ΥΓ 1.  Προτείνουμε στον δημοσιογράφο – παραγωγό να διαβάσει σωστά τον εκλογικό νόμο για τις Δημοτικές εκλογές, ώστε να αντιληφθεί πως στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο εκλέγονται 43 Δημοτικοί Σύμβουλοι και όχι λιγότεροι όπως δημοσίευσε. Αν έχει πρόβλημα κατανόησης του κειμένου, είμαστε εδώ να τον βοηθήσουμε.

ΥΓ 2.   Μίκα, όσο κι αν φωνάζεις στον πατέρα σου για τα λάθη του που τώρα πληρώνεις κι εσύ, ήταν σίγουρο πως αυτή θα ήταν η κατάληξή σου. Τόσα χρόνια άγεσαι και φέρεσαι από αυτόν. Όλα εδώ πληρώνονται.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news