Η Axion Hellas στην Χάλκη

by newsroom
0 comment

Την Τρίτη 10 Μαΐου το νησί της Χάλκης είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχθεί την εθελοντική ομάδα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Axion Hellas στον 11ο κατά σειρά διάπλου.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού υποβλήθηκαν σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τις παρακάτω ειδικότητες:

Στον χώρο του σχολείου εξετάστηκαν από τις εξής ειδικότητες:
Αιματολόγο / Μικροβιολόγο όπου πραγματοποίησαν πλήρη αιματολογικό έλεγχο.

Από Γυναικολόγο και Κλινικό Μαστού πραγματοποιώντας Υπέρηχο Μαστού.

Από Ουρολόγο, Οφθαλμίατρο, Ακτινολόγος – υπέρηχοι σώματος και υπέρηχος αγγείων καθώς και υπέρηχο Θυρεοειδούς.

Στον χώρο του παλαιού ιατρείου εξετάστηκαν από ΩΡΛ – Ακουολόγο και έξι κάτοικοι του νησιού μας αποκατέστησαν την ακοή τους με δωρεά ακουστικών βαρηκοΐας. Επίσης στον ίδιο χώρο υποβλήθηκαν σε οδοντιατρικό έλεγχο.

Τέλος στο ιατρείο του νησιού πραγματοποιήθηκε πλήρης καρδιολογικός έλεγχος και καρδιογράφημα τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, ορθοπεδικός έλεγχος, δερματολογικές εξετάσεις, παθολογικές και γαστρεντερολογικές εξετάσεις.

Επισης παρασχέθηκαν ψυχολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Κατά την διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν επίσης εκπαιδευτικές δράσεις με τίτλο ¨γίνε και εσύ ήρωας¨, διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση ¨ο καλτσοκλέφτης¨ και ¨σέβομαι την διαφορετικότητα.

Επιπλέον παραδόθηκε κάδος κομποστοποίησης στο σχολείο και δόθηκαν οδηγίες για την ορθή χρήση του. Και τέλος το απόγευμα ακολούθησε διαδραστική θεατρική παράσταση με τίτλο ¨παραμύθια για να σπάτε κέφι¨, προσφέροντας τροφή για γέλιο και προβληματισμό σε μικρούς και μεγάλους.

Το νησί της Χάλκης ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο της AXION HELLAS κ. Σαντυ Κορμά και το Διοικητικό Συμβούλιο και την εθελοντική ομάδα της Axion Hellas για την αμέριστη βοήθεια την ανιδιοτελή φροντίδα των ανθρώπων του τόπου μας, την προσφορά και την αφιέρωση του ελεύθερου χρόνου,της ενέργειας τους και το βαθιά φιλοκοινωνικό έργο που φέρουν εις πέρας.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news