Η Εφημερίδα και ο γκουρού των μικροφώνων παιάνισαν το εναρκτήριο σάλπισμα

by newsroom
0 comment

Η ιλαροτραγωδία ενόψει εκλογών της Αυτοδιοίκησης, ξεκίνησε νωρίς!

Η Εφημερίδα και ο γκουρού των μικροφώνων παιάνισαν το εναρκτήριο σάλπισμα, με την ψευδαίσθηση αφενός ότι θα καθορίσουν τις εξελίξεις, αφετέρου ότι θα μπορέσουν να διαμορφώσουν υπολογίσιμες υποψηφιότητες σε Δήμο και Περιφέρεια.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μπροστά μας εικοσιδύο μήνες άφθονου γέλιου, που θα θυμίζουν πολύ έντονα εκείνες τις ιστορικές στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος, όπου η πάλαι ποτέ κραταιά τοπική εφημερίδα σε συνεργασία πάντα με τον γκουρού των μικροφώνων, διατυμπάνιζε, επικαλούμενη δημοσκοπήσεις ότι σάρωναν με άνεση, τη μια ο Μαχαιρίδης, την άλλη ο Γλυνός, την παράλλη ο Χατζηδιάκος! Από το επαναλαμβανόμενο φιάσκο μυαλό δεν έβαλαν και όλα δείχνουν πως ετοιμάζονται να γράψουν νέες “ένδοξες” σελίδες δημοσιογραφικής κρίσης, εγκυρότητας και αντίληψης καταστάσεων.

Καθόλου τυχαίο ότι, τόσο Η Εφημερίδα και ο γκουρού των μικροφώνων, επιμένουν να πιστεύουν με μια δόση αλαζονείας (άραγε από πού ορμόμενοι;) ότι καθορίζουν καταστάσεις και ότι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Ούτε κατά διάνοια. Από την κοινή γνώμη έχουν πάρει διαζύγιο, από την ώρα που η κρίση τους και η άσκηση της δημοσιογραφίας γίνεται με κριτήρια προσωπικά. Άπειρες φορές έχουν εκτεθεί, αλλά μυαλό δεν βάζουν. Το μεγαλοπρεπές φιάσκο των εκλογών του 2014 αλλά κυρίως 2019, δεν έγινε μάθημα σε κανέναν.

Έτσι, ετοιμάζονται να γράψουν πάλι ιστορία! Ξεκίνησαν λοιπόν Η Εφημερίδα και ο γκουρού των μικροφώνων την αναζήτηση υποψηφίων, για Περιφέρεια και Δήμο, απέναντι στους Γιώργο Χατζημάρκο και Αντώνη Καμπουράκη.

 

Σε μικρόφωνα και άρθρα παρελαύνουν διάφορα ονόματα, με τον απαραίτητο στόμφο της “δυνατής υποψηφιότητας”. Γελούν και τα μικρόφωνα! Από εκείνους που προσπαθούν να διαμορφώσουν άρον άρον υπολογίσιμες υποψηφιότητες απέναντι στον Γιώργο Χατζημάρκο και στον Αντώνη Καμπουράκη, διαφεύγει μια σημαντική “λεπτομέρεια”: Από υλικά κατεδαφίσεων, δεν φτιάχνεις πύργους. Ούτε καν τσαντίρια. Μόνο υλικά κατεδαφίσεων παρελαύνουν αυτές τις μέρες από την Εφημερίδα και τον γκουρού των μικροφώνων. Υλικά κατεδαφίσεων, μπατζανάκηδες και κάποιοι… δεινόσαυροι ενός παρελθόντος οριστικά ξεπερασμένου από την ιστορία και την πραγματική ζωή.

Μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα των υποτιθέμενων υποψηφίων που προσπαθούν να βγάλουν μπροστά Η Εφημερίδα και ο γκουρού των μικροφώνων, βρίσκει κανείς μόνο απομεινάρια του πολιτικού παρελθόντος που ως επαγγελματίες της πολιτικής, αδυνατούν να αποδεχθούν ότι ο κόσμος συνεχίζει να υφίσταται και να προχωρά χωρίς αυτούς. Υπάρχουν κι εκείνοι που λειτουργούν με κίνητρα ρεβανσιστικά, αρνούμενοι να αποδεχτούν την ήττα τους και νομίζουν ότι μπορούν επανακάμψουν. Δεν λείπουν και εκείνοι που υπερεκτιμούν εαυτούς και πιστεύουν – ή τους κάνουν να πιστεύουν – ότι μπορούν να ηγηθούν παρατάξεων και να φέρουν ανατροπές.

Φυσικά τίποτε από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Όλοι γνωρίζουν, είτε τολμούν να το παραδεχτούν είτε όχι, ότι ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι “άχαστος” όπως χαρακτηριστικά λέει ο κόσμος. Έβαλε τον πήχη στην Περιφέρεια πολύ ψηλά. Όλοι το γνωρίζουν αυτό, πολύ περισσότερο αυτοί που αφήνουν τη Η Εφημερίδα και ο γκουρού των μικροφώνων να παίζουν με τα ονόματά τους, σε μια λογική “σε κουβέντα να βρισκόμαστε” αλλά και για να έχουν την ψευδαίσθηση της υπολογίσιμης δύναμης που θα την διαπραγματευθούν εν εύθετο χρόνω με κάποια παράταξη.

Στον Δήμο πάλι, υπάρχει μεγαλύτερη… ζήτηση. Ίσως τους φαίνεται πιο “βατός”. Όμως κι εδώ είναι φανερό για όσους δεν έχουν παρωπίδες και ψευδαισθήσεις, ότι ο Αντώνης Καμπουράκης έχει άσσους στο μανίκι του που θα βγουν στη δεδομένη στιγμή.

Η ανατροπή Καμπουράκη που ονειρεύονται πως η Εφημερίδα και ο γκουρού των μικροφώνων, δεν πρόκειται να έρθει και είναι προφανώς αστείο να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να τις δρομολογήσουν.

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news