Ίμια 26 Χρόνια μετά : Χρέος μας η αιώνια τιμή στους ήρωες και η απομόνωση όσων καλλιεργούν τη λήθη και τον ενδοτισμό !

by newsroom
0 comment

Ίμια 26 Χρόνια μετά : Χρέος μας η αιώνια τιμή στους ήρωες και η απομόνωση όσων καλλιεργούν τη λήθη και τον ενδοτισμό !

Συμπληρώνονται είκοσι έξι (26) χρόνια από την κρίση που δημιούργησε ο Τουρκικός ιμπεριαλισμός στις βραχονησίδες των Ιμίων στα Δωδεκάνησα. Στον αντίποδα των άθλιων πολιτικών χειρισμών της κρίσης από την κυβέρνηση Σημίτη, υπήρξαν οι ήρωες των ενόπλων δυνάμεων μας που υπερασπίστηκαν την ελευθερία και την εδαφική μας ακεραιότητα θυσιάζοντας και τη ζωή τους.

Οι τρεις (3) ήρωες του ελικοπτέρου που συνετρίβη πάνω από τα Ίμια κατά τη διάρκεια της ελληνοτουρκικης κρίσης: Έκτορας Γιαλοψός, Παναγιώτης Βλαχάκος και Χριστόδουλος Καραθανάσης θα μείνουν πάντα στη μνήμη μας για την αυτοθυσία και τη γενναιότητα τους! Είναι χρέος μας να διδασκόμαστε από την ιστορία και να αποφεύγουμε τα λάθη, να τιμάμε τους ήρωες μας και να απομονώνουμε όσους καλλιεργούν τη λήθη.

Είναι καθήκον μας να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για να διαφυλαξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και την ελευθερία μας. Επισημάνουμε ότι η Τουρκική επιθετικότητα και η προκλητική αμφισβήτηση εθνικών μας δικαιωμάτων -που συνεχίζεται αμείωτη μέχρι σήμερα – “γκριζοποίησε” τα Ίμια και δεν επιτρέπει την παρουσία μας σε αυτές τις Ελληνικές βραχονησίδες της Δωδεκανήσου!

Είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων να μην συμβιβαστούν με την παρακμή και τον ενδοτισμό και να δείξουν τα αντανακλαστικά τους τιμώντας τα εθνικά ιδανικά και τις αξίες μας. Να ανταποκριθούν με σθένος – εφόσον απαιτείται- στους σοφούς και διαχρονικούς σε αξία στίχους : “Μία σπιθαμή απ’ το χώμα αυτό τ’ άγιο και ιερό εγώ δεν δίνω, τη λευτεριά μου δεν πουλώ και σκλάβος δεν θα γίνω “!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ -Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ” -Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου -Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news