Κ. Ταρασλιάς: Προς ολοκλήρωση οδεύουν οι παρεμβάσεις στις παραλίες της Ρόδου

by newsroom
0 comment

«Είναι γεγονός ότι, οι παραλίες, όσο αφορά στους διαγωνισμούς, στο μεγαλύτερο κομμάτι είχαν πραγματοποιηθεί πριν από δύο χρόνια και έχουν τριετή διάρκεια. Επίσης, όσες ήταν πέρυσι που είχαν διετή διάρκεια, έχουν ολοκληρωθεί και φέτος απομένει ένα πολύ μικρό κομμάτι τους, γύρω στις 15 με 20 αιτήσεις, αν συμπεριληφθούν και αυτές για τα θαλάσσια σπορ και όχι μόνο για ομπρέλες στην παραλία».

Έτσι, αυτή τη στιγμή, η Υπηρεσία Προσόδων και συγκεκριμένα το Τμήμα Αιγιαλού, βρίσκεται στη φάση να δει τα συγκεκριμένα πόστα και μέχρι τις 15 Μαΐου, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει η δημοπρασία γι’ αυτές τις θέσεις ώστε να ολοκληρωθεί. Και δήλωσε ο Αντιδήμαρχος:
«Γεγονός είναι ότι εμείς έχουμε ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με τις παραλίες και τον καθαρισμό τους ήδη από τον Μάρτιο, τελειώνουν και τα τελευταία κομμάτια στο σύνολο του νησιού-είχαμε αναθέσει σε δύο Εταιρείες τον καθαρισμό τους-και προχωρά κανονικότατα, ολοκληρώνονται τώρα οι απομακρυσμένες περιοχές».

Επίσης, σε σχέση με τους ομπρελάδες, επειδή φέτος άλλαξε, και μάλιστα 28 Μαρτίου, το ποσό το οποίο θα πληρώνουν καθώς υπήρξε μία μείωση από το Υπουργείο, και έπρεπε γι’ αυτό το λόγο να γίνουν εκ νέου οι βεβαιωτικοί πίνακες γι’ αυτούς, δώσαμε τη δυνατότητα, μια και η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα δυνατά, με μία εισήγηση που κάναμε στο δημοτικό συμβούλιο, η πρώτη δόση να πληρωθεί τον Ιούνιο, οπότε και να διευκολυνθούν οι ομπρελάδες και οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτές τις δραστηριότητες και πραγματικά να μην υπάρχει πρόβλημα στον Δήμο.

«Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με όλα τα Σωματεία των ομπρελάδων, είμαστε κοντά τους», είπε ο Αντιδήμαρχος και ανέφερε ότι, αυτές τις ημέρες, προχωρούν και στην ανάθεση κατασκευής καινούργιων ντους στις παραλίες ώστε ν’ αναβαθμιστεί η εικόνα τους.
Μάλιστα, όπως είπε, είχε και μία επικοινωνία με τον εντεταλμένο για τις παραλίες, κ. Κώστα Καρίκη, και βρίσκονται σε μία ευθεία γραμμή συνεννόησης για όλα αυτά τα θέματα ώστε να υπάρχει ευταξία από την πλευρά των ομπρελάδων στους χώρους τους αλλά και ο Δήμος από την πλευρά του να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες και εκτιμούν ότι στις αρχές μέχρι μέσα Ιουνίου θα είναι ικανοποιημένοι να έχει γίνει η αντικατάσταση όλων αυτών των παλιών ντους με πολύ πιο σύγχρονα.

Όσον αφορά αυτούς που έχουν κάνει αιτήσεις για προτιμησιακό δικαίωμα, δηλαδή ξενοδοχεία, επιχειρήσεις κτλ. οι οποίες έχουν μπροστά τους χώρους, σύμφωνα με τον κ. Ταρασλιά κάθε μέρα υπογράφουν καθώς-ήταν πολύ μεγάλος ο όγκος των αιτημάτων, οπότε και αυτό ολοκληρώνεται και ήταν και ο λόγος για τον οποίο ήθελαν να δουν ποιες είναι οι παραλίες που απομένουν. Γι’ αυτό και υπήρξε αυτή η καθυστέρηση και θα χουμε τις δημοπρασίες μέχρι τις δεκαπέντε Μαΐου.

«Οπότε μέχρι τέλος Μαΐου τα διαδικαστικά κομμάτια που έχουν να κάνουν με τις παραλίες θα έχουν τελειώσει από εμάς», δήλωσε.
Αυτή τη στιγμή, πάντως, λειτουργούν οι παραλίες αφού η πλειονότητα των συμβολαίων είναι τα διετή και τριετή που έγιναν το 2020 και το 2021, οπότε ούτως ή άλλως δεν υπάρχει πρόβλημα. Πρόκειται, όπως εξήγησε, για κάποια ελάχιστα πόστα, 15 με 20, τα οποία μάλιστα είναι και απομακρυσμένα, τα έχουν αιτηθεί κάποιοι ενδιαφερόμενοι και πολύ ευχαρίστως θα τους τα διαθέσουν αν θέλουν να τα πάρουν, όπως είπε.
Ανάμεσα σε αυτά τα πόστα είναι και κάποια από τα λεγόμενα «καλά» που εγκαταλείφθηκαν κατά κάποιον τρόπο και θα βγουν και αυτά σε δημοπρασία.

Σχετικά, τέλος, με παράπονα που διατυπώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα για τα sea track και την υποδομή στις παραλίες για τους συμπολίτες μας αυτούς, ο κ. Ταρασλιάς εξήγησε ότι υπήρξε ένα τεράστιο πρόβλημα με ενστάσεις που έγιναν από τις Εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τα seatrack το οποίο όμως έχει τελεσιδικήσει και έχει οριστεί από το Διοικητικό πρωτοδικείο ποιος είναι ο ανάδοχος, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει προχωρήσει και φέτος κανονικά ο διαγωνισμός που ήταν από το 2020 και το 2021 και λόγω των συνεχών ενστάσεων δεν μπορούσε να γίνει.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει, τα seatrack θα τοποθετηθούν σε παραλίες σε κεντρικά σημεία στην πόλη, στο Φαληράκι και αλλού.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news