Καμπουράκης προς ξενοδόχους: Φερθείτε με σεβασμό στους εργαζόμενους σας

by newsroom
0 comment

Όλα όσα είπε ο Δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης

«Είναι τεκμηριωμένο μέσα μου ότι για την έλλειψη εργαζομένων φέτος στο νησί μας, δεν μπορεί να μην φταίει κανένας για τίποτα. Φταίμε και οι ίδιοι: πρέπει να τον πείσουμε τον εργαζόμενο ότι θα του διασφαλίσουμε το ψωμί που έχει ανάγκη αυτός και η οικογένειά του, γιατί η δική μας προσέγγιση είναι σεβαστή αλλά δεν μπορεί να μονοπωλεί τη συζήτηση μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου», είπε, ακόμη, ο δήμαρχος και συμπλήρωσε:

«Το ζητώ, λοιπόν, κι από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου. Όταν για χρόνια ολόκληρα το νησί, με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων να υπόσχονται ότι θα συναινέσουν, θα συμπράξουν στο μοίρασμα του τουριστικού κέρδους και σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, και εκτός ξενοδοχείων, και στην ύπαιθρο και στο χωριό και στον παραγωγό του πρωτογενή τομέα και στους υπόλοιπους που κατοικούν στο νησί αυτό, γιατί μια αλυσίδα είμαστε. Φέτος, θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει ήδη στην ενδυνάμωση του εργαζόμενου γιατί δεν θα φταίει κανένας αν μεταβιβάσουμε στον εργαζόμενο την ευθύνη να αναζητήσει το ψωμί του σε άλλους εργοδότες, σε άλλους τόπους».

Και είπε, καταλήγοντας: «Καλό είναι να χτυπήσουμε το καμπανάκι και να πούμε αν θέλουμε εργαζόμενους, από αυτούς που έχουμε συνηθίσει με τον επαγγελματισμό τους, με την αγκαλιά τους και με το χαμόγελό τους να υποδέχονται τουρίστες που πλήρωναν στα ταμεία των επιχειρήσεών μας και από το ταμείο της επιχείρησης στο ταμείο του δήμου, για να μπορεί ο δήμος να έχει έσοδα και να ανταποδίδει με έργα, καλό είναι να προχωρήσουν σε συμβάσεις τοπικές που να ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να παραμείνουν εδώ γιατί ο εργαζόμενος εδώ χαίρεται να είναι».

«Κανένας εργαζόμενος δεν θέλει να αλλάζει επιχείρηση από τη μια μέρα στην άλλη. Άρα, ας φανούν γενναιόδωροι οι επιχειρματίες μας γιατί όσο και να θέλουμε να μηδενίσουμε τη συμπεριφορά του δήμου κοινωνικά, και ο δήμος και η πολιτεία στάθηκαν στο πλευρό των επιχειρηματιών, επιτηδευματιών, τους βοήθησαν ν’ ανταπεξέλθουν και τώρα αυτό που έχουν να κάνουν είναι να βοηθήσουν τον κόσμο να βλέπει άσπρη μέρα για το αύριο, που δεν μπορεί να υπάρξει αν το σήμερα δεν περιλαμβάνει μια γενναιόδωρη επένδυση στον εργαζόμενο που είναι ο μόνος που είναι στο πλευρό μας, ήταν και πρέπει να συνεχίσει να είναι στο πλευρό μας, εφόσον δεν τον διώξουμε κακήν κακώς», κατέληξε ο δήμαρχος.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news