Καλούμε τον πρόεδρο της κοινότητας Φανών να ζητήσει συγνώμη

by newsroom
0 comment

Η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου καταδικάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της κοινότητας Φανών εις βάρος των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου και μελών του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου.

Δεν επιτρέπουμε σε κανένα «αιρετό» να εκμεταλλεύεται τη θέση εξουσίας του, ώστε μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ να «συκοφαντεί» και να επιτίθεται λεκτικά στους συναδέλφους μας. Όφειλε να γνωρίζει ότι τα αιτήματα προς τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου πρέπει να είναι συγκεκριμένα και όχι αόριστα. Το εργατοτεχνικό προσωπικό στα συνεργεία «σέβεται» το θεσμό του κάθε «αιρετού» αλλά για το που θα πάνε και για το πως θα αντιμετωπίσουν τις όποιες βλάβες παρουσιάζονται υπάρχουν υπηρεσιακές διαδικασίες.

Ιδίως στις δημοτικές ενότητες, όπου η υποστελέχωση δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, είναι απαραίτητο οι εκάστοτε «αιρετοί» να παρέχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το μέρος και το είδος της βλάβης, ώστε να προηγηθεί αυτοψία του χώρου και εκτίμηση επικινδυνότητας για εργαζόμενους και πολίτες.

Υπάρχουν ανάγκες για παρεμβάσεις σε όλες τις κοινότητες μιας δημοτικής ενότητας, δεν φταίνε οι δημοτικοί υπάλληλοι για την υποστελέχωση των υπηρεσιών. Μπροστά στις ανάγκες των συμπολιτών μας όχι σε μια κοινότητα αλλά σε πολλές, προϊστάμενοι και εργαζόμενοι, αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες εργασίας τόσο για να κρατήσουν ανοιχτές και λειτουργικές τις δημοτικές υπηρεσίες στις ενότητες, όσο και για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των συμπολιτών μας.

Η εγκατάλειψη των δημοτικών ενοτήτων καθώς και οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται σ’ αυτές είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. Από την συνένωση όλων των δήμων του νησιού μας μέσα από τον «Καλλικράτη» και τον «Κλεισθένη Ι» μέχρι και την πολιτική «άρνηση» της σημερινής δημοτικής αρχής για μόνιμες προσλήψεις.

Ξεκαθαρίζουμε ότι ευθύνες για την κατάσταση αυτή στις ενότητες έχουν όλες οι δημοτικές αρχές, οι οποίες εφάρμοσαν κατά γράμμα αυτές τις πολιτικές και αποδυνάμωσαν όλες τις δημοτικές υπηρεσίες. Η υποστελέχωση πλέον χτυπάει «κόκκινο» και στις δημοτικές ενότητες! Γιατί δεν γίνονται σήμερα μόνιμες προσλήψεις στο Δήμο Ρόδου, αφού υπάρχουν μεγάλα κενά στις οργανικές του θέσεις;

Αν όντως ο πρόεδρος της κοινότητας Φανών ενδιαφερόταν για το καλό των συμπολιτών του, αφενός θα είχε συμπαρασταθεί έμπρακτα στους συναδέλφους μας, αφετέρου θα είχε υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα εργαζομένων και δημοτών για επαρκή στελέχωση όλων των δημοτικών υπηρεσιών στις ενότητες. Δυστυχώς, αξιοποίησε τα τοπικά ΜΜΕ μόνο για τη δημόσια προβολή του, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως «θύμα» και αντιμετωπίζοντας τους συναδέλφους μας ως «σάκο του box» και «εύκολο στόχο» για να τους «ρίξει» τις ευθύνες της σημερινής δημοτικής αρχής.

Καλούμε τον πρόεδρο της κοινότητας Φανών, όπως ζητήσει συγνώμη για τις απαράδεκτες δηλώσεις του εις βάρος του προϊστάμενου και των δημοτικών υπαλλήλων του Τμήματος Συντήρησης και Καθημερινότητας της δημοτικής ενότητας Καμείρου.

Η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους προέδρους κοινοτήτων του νησιού μας, όπως συνδράμουν και υποστηρίξουν τα αιτήματα κάθε προϊσταμένου και εργαζομένου για επαρκή στελέχωση των Τμημάτων Συντήρησης και Ανακύκλωσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news