Κατασχέσεις και…. μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών των δικαιούχων στο Πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” της ΠΝΑΙ! 

by newsroom
0 comment

Κατασχέσεις και…. μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών των δικαιούχων στο Πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” της Περιφέρειας Νότιου!

Η επιχειρηματικότητα περνά δύσκολες στιγμές, η τουριστική περίοδος στα νησιά μας είναι συρρικνωμενη σε χρονική διάρκεια και με περιορισμένες εισπράξεις… το πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ”  της Π. Ν. Α. αποδεικνύεται κατώτερο των προσδοκιών που  η ηγεσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου καλλιεργήσε!

Θυμίζουμε ότι μόνο 3.075 επιχειρήσεις επιδοτηθηκαν   από τις 10.064 που συμμετείχαν … δηλαδή μόλις το 1/3!Επίσης το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Π. Ν. Α. ήταν μικρότερο σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες της χώρας!
Συμπληρωνεται σχεδόν ένα (1) έτος από την εξαγγελία του προγράμματος των 35εκ ευρώ και   τέσσερις (4)μηνες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  που έχουν να λαμβάνουν χρήματα διαπιστώνουν με απογοήτευση ότι :

1)παρατηρούνται καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων του” ΝΗΣΙδΑ “και μεγάλη “γραφειοκρατια”!

2)το ποσό που διατίθεται δεν είναι ακατάσχετο   για όσους έχουν χρέη στο δημόσιο ή στα ασφαλιστικά ταμεία! Επομένως η επιθυμούμενη ρευστότητα δεν γίνεται πράξη στις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λαμβάνουν ή θα λάβουν τα χρήματα του προγράμματος. Αν αναλογιστουμε ότι ο επιχειρηματικό κόσμος στο Νότιο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του covid/19 έχει υποστεί τεράστια ζημιά, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι  αφενός το πρόγραμμα ΝΗΣΙδΑ δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και αφετέρου είναι επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθεί νέο πρόγραμμα από την Π.Ν.Α. με πόρους του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.
Το προτείναμε και το προτείνουμε πάλι στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο και στην Περιφερειακή Αρχή!
Η ολιγωρία και σε αυτό τον τομέα τους εκθέτει στην κοινωνία μας που δίκαια απαιτεί στήριξη και δεν επαιτεί!
Άλλες Περιφέρειες της χώρας προχωρούν σε νέο πρόγραμμα (όπως της Κεντρικής Μακεδονίας) ενισχυσης των ΜΜΕ επιχειρήσεων τους…..Στο Νότιο Αιγαίο η ηγεσία της Π.Ν.Α. αφενός  αδρανεί και  αφετέρου… προκαλεί οργή και αγανακτήση  για το επιλεκτικό ενδιαφέρον  της στους λίγους και  πολιτικά ” ημετερους”!
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news