Κατρακυλούν στον… κατήφορο παρέα!

by newsroom
0 comment

Από τη Σοφία Στεφάνου – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ POLITICAL

Απίστευτο! Την ώρα που υποτίθεται ότι στηρίζουν τον εμβολιασμό και τάσσονται κατά της διαφθοράς, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙ- ΝΑΛ δεν ψήφισαν με διάφορες δικαιολογίες την τροπολογία με την οποία επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους δημόσιους υπαλλήλους παραβαίνουν τον όρκο τους και εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά.

Μάλιστα, η αποχή του ΚΙΝΑΛ από την ψηφοφορία προκαλεί και εσωκομματικούς τριγμούς, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποψήφιος για την ηγεσία, διαφοροποιήθηκε από την επίσημη κομματική γραμμή, δηλώνοντας ότι αν ήταν στη Βουλή, θα ψήφιζε υπέρ της πρότασης της ΝΔ!

Από τη μεριά της η κυβέρνηση κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί καταψήφισε την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης. Η σχετική ρύθμιση ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ την καταψήφισε, το Κίνημα Αλλαγής προτίμησε να απέχει από τη διαδικασία, ενώ το ΚΚΕ τοποθετήθηκε με «παρών». «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις αυστηρές κυρώσεις σε όσους βεβαιώνουν ψευδώς εμβολιασμούς. Αφού όλο αυτό το διάστημα κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, τώρα αρνείται και τις κυρώσεις σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που με εγ- κληματική ανευθυνότητα εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά. Ο λαϊκισμός χέρι χέρι με την ανευθυνότητα», καυτηρίασε με ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καταφέρθηκε εναντίον τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΙΝΑΛ που δεν ψήφισαν τη ρύθμιση , τ ονίζοντας ότι «πρόκειται για μια πράξη ακραίας πολιτικής υποκρισίας και καταστροφικού και- ροσκοπισμού.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αναζητούν ψήφους ακόμη και στην ακραία παραβατικότητα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που γίνεται στην προσπάθεια επιστροφής της ζωής όλων μας στην πληρότητά της», υπογράμμισε. «Η άρνηση επιβολής κυρώσεων αποτελεί ηθική και πο- λιτική κάλυψη της παρανομίας, η οποία στρέφεται πρωτίστως εναντίον της κοι- νωνίας», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός υποστήριξε ότι το κόμμα του «καταψήφισε συνολικά μια τροπολογία 6 άρθρων που επεκτείνει (με ΚΥΑ και χωρίς τη σύμ- φωνη γνώμη των ειδικών) τη γενικευμένη και τιμωρητική υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών».

Από το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ ανα- κοινώθηκε «να αφήσει τα γνωστά φθηνά προπαγανδιστικά κόλπα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», διότι, όπως αναφέρει, «γνωρίζει ότι η τροπολογία “κλείνει το μάτι” στους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς που εργάζονται σε δομές υγείας και τους ευνοεί έναντι των λειτουργών του ΕΣΥ, οι οποίοι οδηγούνται σε αναστολή εργασίας».

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, «η ΝΔ είναι εκείνη που ψαρεύει ψήφους στους ακραίους που δεν αποδέχονται τον εμβολιασμό. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών είναι απόλυτα ξεκάθαρη».

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής ως προς την ψήφιση των τροπολογιών ώστε να «σπάνε» σε ξεχωριστές οι τροπολογίες με διαφορετικού περιεχομένου άρθρα.

Το θέμα έθεσε στη Διάσκεψη των Προ- έδρων ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογου με αφορμή την τροπολογία Πλεύρη, στην οποία περιλαμβάνονταν τα πρόστιμα για τα μαϊμού πιστοποιητικά, οι κυρώσεις για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς αλλά και η επί- σπευση στην εργασία τους γιατρών που εμβολιάζονται.

Πάντως, αντίθετος με τη στάση που τήρησε το ΚΙΝΑΛ δήλωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποί- ος απουσίαζε από την Αθήνα, στο πλαίσιο περιοδειών του ανά την Ελλάδα ενόψει του συνεδρίου.

«Βρίσκομαι στη Ρόδο σε περιοδεία και δεν συμμετείχα στις κοινο- βουλευτικές διαδικασίες αξιολόγησης της τροπολογίας για τους υγειονομικούς», ανέφερε. «Δηλώνω όμως ότι αν ήμουν παρών, την επιβολή προστίμου για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πρότεινα να την ψηφίσουμε, όσες αδυναμίες και αν είχε».

Κόντρα και για τους ανεμβολίαστους Σε μέγα ζήτημα αναδείχθηκαν κυρίως από Μέσα της αξιωματικής αντιπολίτευ- σης και η ύπαρξη ανεμβολίαστου βου- λευτή στους κόλπους της ΝΔ αλλά και ο ακριβής αριθμός των εμβολιασμένων βουλευτών. Ο πρόεδρος της Βουλής Κώ- στας Τασούλας μετά τη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι 295 είναι οι υγειονομικά ασφαλείς βουλευτές που είτε έχουν νοσήσει από κορονοϊό είτε έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ανεμβολίαστοι και χωρίς πιστοποιητικό νόσησης παραμένουν πέντε. Ένας ή μία από τους πέντε ανήκει στην ΚΟ της ΝΔ και προχθές, μετά τις συζητήσεις που προ- κλήθηκαν, απέστειλε επιστολή στον κ. Τασούλα, στην οποία του εξηγεί τους ιατρικούς λόγους για τους οποίους δεν έχει εμβολιαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος βουλευτής θέλει να προσέλθει στη Βουλή χωρίς να είναι υγειονομικά ασφαλής θα πρέπει να δίνει στο ιατρείο της Βουλής εβδομαδιαίως δύο rapid tests, τα οποία θα αποδεικνύουν ότι δεν είναι θετικός στον κορονοϊό.

Πάντως, κάποιοι συνεχίζουν να έχουν ερωτήματα για τον ακριβή αριθμό των ανεμβολίαστων. Ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Β. Κεγκέρογλου κατά τη διάρ- κεια της χθεσινής Διάσκεψης των Προέδρων φέρεται να υποστήριξε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, οι ανεμβολίαστοι βουλευτές είναι εννέα.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας ζήτησε από όλα τα κόμματα να καταθέσουν τα σχετικά στοιχεία στον πρόεδρο της Βουλής, όπως έπραξε ο ίδιος. Καμιά κοινοβουλευτική ομάδα δεν δεσμεύτηκε, πλην του ΚΙΝΑΛ, μέσω Κεγκέρογλου. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισαν ποινές στους επιόρκους με τα μαϊμού πιστοποιητικά

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news