Κτηματολόγιο: Παρκάρετε το καλάμι κύριε Ευστρατίου και δείτε το πρόβλημα σε βάθος

by newsroom
0 comment

Από τις πολλές «δημόσιες σχέσεις», κάποιοι έχουν καβαλήσει το καλάμι και έχουν μπερδέψει θέσεις και ρόλους.Ναι, αυτή την απάντηση έδωσε ο χωρικός Ανιπεριφερειάρχής κ. Χρήστος Ευστρατίου στους υπάλληλους του Κτηματολόγιου.

Για αυτό ψηφίστηκε και για αυτό πήρε την θέση που έχει να πουλάει πνεύμα και ειρωνεία. Ας το θυμηθεί όταν θα αναζητά ψήφους στα χώριά και στην πολή της Ρόδου.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου αναφέρουν τα εξής:

Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις από “απρόσεκτές” διατυπώσεις που εξαιρετικά βολεύουν και συνηθίζονται προκειμένου κάποιοι να απεμπολησουν τις διάφορες ευθύνες τους τόσο για την κατάσταση του Κτηματολογίου όπως αυτή διατυπώθηκε από συγκεκριμένες αρμόδιες Υπηρεσίες, όσο και για τις προχειροδουλειες και τις καθυστερήσεις, να τους πληροφορήσουμε πως υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του “οι υπάλληλοι δεν βρίσκονταν στον χώρο του νέου Νοσοκομείου” και του “οι υπάλληλοι δεν βρίσκονταν στις θέσεις τους”.

Τους πληροφορούμε λοιπόν, όπως διαπίστωσαν και οι ίδιοι στην επίσκεψη τους και στους δύο χώρους χθες, πως οι υπάλληλοι βρίσκονταν στις θεσεις τους κανονικότατα εντός του κτηρίου του Κτηματολογίου, συνεχίζοντας την απογραφή καθώς καμία εντολή ή οδηγία δεν πήραν για να μεταφερθούν σε άλλο χώρο, όποιος κι αν είναι αυτός.

Να σημειώσουμε δε, πως ως υπάλληλοι ουδεμία ενέργεια ή ερώτημα έκαναν ή έθεσαν από τον Φεβρουάριο ως τον Αύγουστο τρέχοντος έτους, μήνες για τους οποίους κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την ολιγωρία και την καθυστέρηση και όλοι αποφεύγουν να μας πουν τι ακριβώς έπραξαν όλο αυτό το διάστημα ωστε να εξηγησουν πως ακριβώς δημιουργησαμε τα προσχωματα στα οποία επικαλούνται.
Θυμίζουμε δε πως την πλήρη εκκένωση του Κτηματολογίου απαίτησε πρώτη η Περιφέρεια Νοτιου Αιγαιου με το υπ’αριθμ 3160 έγγραφο της τον Ιούλιο του 2019.

Δεκαέξι μήνες μετά και ενώ καμία ενέργεια δεν έκανε χώρα, υπήρξε, μετά από πτώση κατά την οποία κινδύνευσε ξανά συνάδελφος μας, παρέμβαση Υπουργού.

Ο δε Δήμος ανακοίνωσε την παραχώρηση από τον περασμένο Δεκέμβρη. Η απόφαση όμως για παραχώρηση και μετεγκατάσταση εκδόθηκε στις 12/10/2021 με την υπ.αριθμ. 52394 απόφαση. Πριν δεκαπέντε μέρες δηλαδή.

Καταλαβαίνει λοιπόν και ο πλέον αδαής πως αν και βολικοί ένοχοι οι “τεμπεληδες” Δημόσιοι Υπάλληλοι, πως οι ευθύνες και το δάχτυλο που δείχνει πρέπει να στραφούν αλλού.

Η δημιουργία εντυπώσεων είτε με στημένους επισήμους μονολόγους είτε με “καφενειακες” συνομιλίες και εξυπνάδες στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης και η εσωστρέφεια δεν οδηγούν πουθενά. Πάρτε ΟΛΟΙ ανοιχτά και υπεύθυνα θέση, όπως πήραμε κι εμείς από την αρχή
Αρκετά με την στοχοποιηση, την λάσπη και την παραπληροφόρηση. Αρκετά.

Για να μην διαιωνιζονται εμφυλιοι πόλεμοι σε καιρούς κρίσεως, ευχαριστούμε όσους προσέφεραν, με όποιον τρόπο προσέφεραν στην εξεύρεση ασφαλούς στέγης για την υπηρεσία και υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τους τόμους και τά έγγραφα είναι και οι ανθρώπινες ζωές που απαιτούν εξίσου , αν όχι λίγο περισσότερο, αντιμετώπιση με “θρησκευτική ευλάβεια”.

Εκ των υπαλλήλων του Κτηματολογίου Ρόδου.

Η απάντηση του Χ. Ευστρατίου

Σε απάντηση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου αναφέρει τα εξής:

Από τις πολλές «δημόσιες σχέσεις», κάποιοι έχουν καβαλήσει το καλάμι και έχουν μπερδέψει θέσεις και ρόλους.

Εμείς στο καθιερωμένο για δεκαετίες σύστημα «δημοσίων σχέσεων» δεν ήμασταν ποτέ καλοί και ούτε πρόκειται να γίνουμε.

Συνομιλητής και συνεργάτης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ήταν και παραμένει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τόσο το περιεχόμενο όσο και η πεζοδρομιακή ρητορική της σημερινής ανακοίνωσης, που υπογράφεται με τον πρωτοφανή όρο «εκ των υπαλλήλων του Κτηματολογίου Ρόδου» έρχεται ακριβώς να επιβεβαιώσει πανηγυρικά το τι έχουμε τραβήξει και με το τι είχαμε να κάνουμε.

Υ.Γ.: Χθες, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στις νέες εγκαταστάσεις του Κτηματολογίου Ρόδου βρισκόταν ένας εργαζόμενος και στις παλιές εγκαταστάσεις του Κτηματολογίου Ρόδου επτά.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news