Μανώλης Γλυνός: Συμφωνούμε ότι δεν έχει αρμοδιότητα στα αυθαίρετα η Περιφερειακή Αρχή

by newsroom
0 comment

Στην τοποθέτηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Μανώλης Γλυνός ανέφερε τα εξής:

Σίγουρα το φαινόμενο είναι σε μεγάλη έξαρση και ένταση στα νησιά μας, όποιος θέλει κατασκευάζει όπου θέλει πράγματα. Το χειρότερο είναι ότι οι αυθαίρετες κατασκευές κύριε πρόεδρε κ. Περιφερειάρχα παίρνουν ρεύμα και νερό δίχως κανένα απολύτως πρόβλημα. Σίγουρα δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνετε να παίρνουν νερό και ρεύμα. Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι διαχρονικό απλά τώρα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σίγουρα η ένταση του οφείλεται και στο γεγονός ότι υπάρχει ατιμωρησία. Μεγάλη συζήτηση γίνεται για τις αρμοδιότητες των φορέων, αυτών που έχουν την ευθύνη να καταγράψουν τα αυθαίρετα, να επιβάλουνε τα πρόστιμα και να καθαιρέσουν.Ξεκάθαρα είναι αρμοδιότητα της αποκεντρωμένης διοίκησης και αυτό θεωρώ ότι είναι γνωστό σε όλους.

Πολλές φορές ακούμε ότι για τα αυθαίρετα υπεύθυνη είναι η κτηματική,το λιμεναρχείο κλπ. Σίγουρα δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αυτό είναι πλέον πολύ ξεκάθαρο. Το λέω ξεκάθαρα, το πιστεύω ειλικρινέστατα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έχει απολύτως καμία μα καμία αρμοδιότητα.

Αυτό που θα μπορούσε να κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πολιτικά είναι να καταγγείλει και νομίζω το έκανε σήμερα ο κ. Χατζημάρκος αυτές τις διαδικασίες και να ασκήσει μία πολιτική πίεση δυστυχώς για τα αυτονόητα.Δυστυχώς για την εφαρμογή των νόμων.

Αρμοδιότητα δεν έχει άλλη η περιφέρεια να κάνει.

Ο κ. Γλυνός ζήτησε να μπεί μία τάξη στους αυθαιρετούντες με ένα υπεύθυνο φορέα όπου θα έχει απο την αρχή μέχρι το τέλος όλη την διαχείριση.Και ταυτιζόμαστε σε αυτό με τον κ. Περιφερειάρχη πρέπει να είναι ο δήμος.

Ο Δήμος να έχει την εποπτεία από την αρχή της καταγραφής μέχρι το τέλος. Και να είναι ο Δήμος αυτός που θα φτάσει στην διαδικασία της καθαίρεσης. Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο ο ένας φορέας θα γίνετε στην ουσία μπαλάκι του άλλου φορέα δίχως τελικά να έχουμε αποτέλεσμα.

Ο κ. Γλυνός ζήτησε την αναίρεση του νομοθετικού πλαισίου που μιλάει για αναστολή των καθαιρέσεων.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news