ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δημιουργία νέων εγκαταστάσεων Σένγκεν στο λιμάνι της Καλύμνου»

by newsroom
0 comment

Δρομολογείται η κατασκευή νέων και σύγχρονων εγκαταστάσεων διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι της Καλύμνου, συνολικού προϋπολογισμού 992.500 ευρώ.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφη απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το σχετικό ζήτημα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα, τονίζει ότι υποβλήθηκε πρόταση της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, προς την Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης για ένταξη έργου κατασκευής υποδομών, στο πλαίσιο πρόσκλησης του Αναπτυξιακού Προγράμματος Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.

Η πρόταση περιλαμβάνει υλοποίηση υποδομών για την προσαρμογή των θεσμοθετημένων θαλάσσιων συνοριακών σημείων διέλευσης στη συνθήκη Schengen σε 53 λιμάνια της χώρας και ένα από αυτά είναι και το λιμάνι της Καλύμνου.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας έχει εντείνει τις προσπάθειές του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να εκδοθεί εγκαίρως η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα χαρακτηρίζει το λιμάνι της Καλύμνου ως πύλη εισόδου-εξόδου, ώστε να μπορεί να τεθεί σε ισχύ με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έχει ζητήσει με Ερώτησή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να εκδοθεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση άμεσα.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news