Μάνος Κόνσολας: «Ενίσχυση της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καλύμνου»

by newsroom
0 comment

Τον υπαρκτό κίνδυνο να μείνει το νοσοκομείο Καλύμνου χωρίς καρδιολόγο, αναδεικνύει με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Ο κ. Κόνσολας καθιστά σαφές ότι θα πρέπει να γίνει επαναπροκήρυξη όχι μιας αλλά δύο θέσεων καρδιολόγων και στο μεσοδιάστημα να καλυφθεί το κενό που υπάρχει με απόσπαση καρδιολόγου από άλλη δομή δημόσιας υγείας.

Επισημαίνει ότι η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου, εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί μόνο με τον Διευθυντή της.

Το αποτέλεσμα είναι να έχει φτάσει και ο ίδιος στα όρια της αντοχής του και να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εξωθηθεί σε παραίτηση, λόγω των συνθηκών που επικρατούν, αφού είναι φύσει αδύνατο να τελεί σε διαρκές καθεστώς εφημερίας και να μην μπορεί να κάνει χρήση άδειας.

Αναφέρει ότι προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες και οι εφημερίες στην καρδιολογική κλινική, συνέβαλαν ιδιώτες καρδιολόγοι, οι οποίοι, όμως, ενημέρωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες του νοσοκομείου μετά το Μάιο.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται, επίσης, στο γεγονός της προκήρυξης μιας θέσης καρδιολόγου που απέβη άκαρπη, κάτι που επιβεβαιώνει ότι απαιτούνται νέα και ουσιαστικά κίνητρα για να επιλέξει να υπηρετήσει ένας γιατρός σε μια δομή υγείας σε ένα ακριτικό νησί.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς το Υπουργείο Υγείας.

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καλύμνου»

Κύριε Υπουργέ,

Στις ακριτικές περιοχές και στα νησιά, η υποστελέχωση των δομών υγείας, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.
Αποκαλυπτικό παράδειγμα είναι η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου που εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί μόνο με το Διευθυντή της.
Το αποτέλεσμα είναι να έχει φτάσει και ο ίδιος στα όρια της αντοχής του και να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εξωθηθεί σε παραίτηση λόγω των συνθηκών που επικρατούν, αφού είναι φύσει αδύνατο να τελεί σε διαρκές καθεστώς εφημερίας και να μην μπορεί να κάνει χρήση άδειας.
Μέχρι σήμερα, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες και οι εφημερίες στην καρδιολογική κλινική, συνέβαλαν ιδιώτες καρδιολόγοι. Η λύση αυτή, όμως, δεν είναι μόνιμη αλλά προσωρινή.
Μάλιστα, οι ιδιώτες καρδιολόγοι ενημέρωσαν αρμοδίως ότι δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες του νοσοκομείου μετά το Μάιο.
Είναι προφανές ότι δημιουργούνται οριακές συνθήκες για τη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καλύμνου.
Η προκήρυξη μιας θέσης καρδιολόγου που πραγματοποιήθηκε, απέβη άκαρπη, επιβεβαιώνοντας ότι απαιτούνται νέα και ουσιαστικά κίνητρα για να επιλέξει να υπηρετήσει ένας γιατρός σε μια δομή υγείας σε ένα ακριτικό νησί.
Είναι σαφές ότι θα πρέπει να γίνει επαναπροκήρυξη όχι μιας αλλά δύο θέσεων καρδιολόγων και στο μεσοδιάστημα να καλυφθεί το κενό που υπάρχει με απόσπαση καρδιολόγου από άλλη δομή δημόσιας υγείας.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει την υφιστάμενη κατάσταση που εγκυμονεί τον υπαρκτό κίνδυνο να μείνει το νοσοκομείο Καλύμνου χωρίς καρδιολόγο.
2. Προτίθεται να προκηρύξει δύο θέσεις καρδιολόγων και για το μεσοδιάστημα να δρομολογήσει την απόσπαση καρδιολόγου στο νοσοκομείου Καλύμνου, προκειμένου να καλυφθεί το κενό;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news