Με πρωτοβουλία Χατζημάρκου τα αυθαίρετα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

by newsroom
0 comment

Η προστασία του Δημόσιου Χώρου και οι επιπτώσεις του διαχρονικού φαινομένου της κατάληψής του στην οικονομία, στο περιβάλλον και στην κοινωνία, πρόκειται να συζητηθεί, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, στη  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 18 Απριλίου και ώρα 15:00 με τηλεδιάσκεψη.

Το θέμα τίθεται σε μια περίοδο που, από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και πρόσωπα, που επιδεικνύουν επιλεκτική ευαισθησία, που κατά καιρούς καταπίνουν την κάμηλο, μπροστά στο φαινόμενο της αυθαιρεσίας στην Ρόδο αλλά και σε άλλα νησιά, επιχειρείται η πολιτική του εκμετάλλευση, αφού με συνεχείς ανακοινώσεις τους προσπαθούν επίμονα να εμπλέξουν πολιτικά πρόσωπα που καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή δεν έχουν με το θέμα, εξυπηρετώντας καταφανώς άλλες σκοπιμότητες και επιδιώξεις.

Το ζήτημα αυτό που παραμένει άλυτο από καταβολής του ελληνικού κράτους, με την διαχρονική αδυναμία της Πολιτείας, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, να το ελέγξει και να το αντιμετωπίσει, έρχεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με  σκοπό να αποτυπωθεί με σαφήνεια η πολιτική θέση του Οργάνου, ώστε να σταματήσει η σκόπιμη και κατευθυνόμενη παραφιλολογία, παράλληλα με την διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων που θα προωθηθούν αρμοδίως.

Τόσο ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Φιλήμονας Ζαννετίδης, όσο και η Έπαρχος Μήλου και Προϊσταμένη της Πολεοδομίας Μήλου , Έλλη Χωριανοπούλου, η οποία είναι και εισηγήτρια του θέματος, μίλησαν στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice 99,5 και τόνισαν την ανάγκη προστασίας του δημόσιου χώρου, όπου κι αν είναι αυτός, η οποία προϋποθέτει θεσμικές παρεμβάσεις που θα βάζουν τάξη στο νομοθετικό χάος που υπάρχει γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και τη στελέχωση των τραγικά υποστελεχωμένων αρμόδιων υπηρεσιών στα νησιά, με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε παρέμβαση να είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμονας Ζαννετίδης, δήλωσε:

“Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, το θέμα της προστασίας του Δημόσιου Χώρου και οι επιπτώσεις του διαχρονικού φαινομένου της κατάληψής του στην οικονομία, στο περιβάλλον και στην κοινωνία, θα τεθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Το θέμα αυτό υφίσταται από καταβολής του ελληνικού κράτους και καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει. Δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Εκφράζουμε την αγωνία μας για την έκταση που έχει πάρει. Σκοπός μας είναι το Περιφερειακό συμβούλιο να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις προς την Πολιτεία για την αντιμετώπισή του, χωρίς εξαιρέσεις, άλλοθι και πολιτικές σκοπιμότητες . Καταδικάζω κάθε υποκριτική και μικροπολιτική  εκμετάλλευση του προβλήματος, από τους δήθεν προστάτες του περιβάλλοντος και της νομιμότητας που επιδεικνύουν επιλεκτική ευαισθησία, όταν χρόνια τώρα κάνουν ότι δεν βλέπουν τι συμβαίνει στις παραλίες των νησιών”.

Η ‘Ελλη Χωριανοπούλου, Έπαρχος Μήλου, Εντεταλμένη Περιβάλλοντος Κυκλάδων και Προϊσταμένη της Πολεοδομίας Μήλου, δήλωσε:

“Η χαώδης νομοθεσία και η τραγική υποστελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών, έχουν ως αποτέλεσμα το πρόβλημα των αυθαιρέτων να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί. Δεν θέλουμε απλά να κάνουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο μια συζήτηση με διαπιστώσεις,. Θέλουμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα προωθήσουμε αρμοδίως. Είμαστε απερίφραστα υπέρ της νομιμότητας. Δυστυχώς δεν είναι στην αρμοδιότητά μας. Αν ήταν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ειδικά με τον Γιώργο Χατζημάρκο Περιφερειάρχη, να είστε βέβαιοι ότι θα είχε επιλυθεί, χωρίς να σκεφτόμαστε το πολιτικό κόστος“.

ΠΗΓΗ: REAL VOICE

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news