ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Κατάθεση τροπολογίας για την άμεση κατεδάφιση των αυθαιρέτων στον αιγιαλό

by newsroom
0 comment

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση των παράνομων κατασκευών στον αιγιαλό σε όλη τη χώρα. Παρατηρείται εντονότατα και στο νησί της Ρόδου με  αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας να  κινητοποιείται και να εκφράζει την αγανάκτηση του.

Όσοι  παρανομούν γνωρίζουν καλά, το κενό της νομοθεσίας  διότι ακόμη και αν εκδοθούν  από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου πρωτόκολλα κατεδάφισης ,  αρμόδια υπηρεσία να προχωρήσει στην καθαίρεση των αυθαιρέτων κατασκευών  είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.Η συγκεκριμένη υπηρεσία όμως   δεν διαθέτει μηχανήματα και πόρους για να προχωρήσει στην εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης.

Το ΜέΡΑ 25 καταθέτει  σήμερα τροπολογία, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με την οικεία αποκεντρωμένη διοίκηση παρέχοντας τα μηχανήματα τους ώστε να γίνεται η άμεση εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης.

Καλούμε όλα τα κόμματα μέσω των νομαρχιακών επιτροπών του νομού μας να πάρουν θέση.Ιδιαίτερα καλούμε  τους πέντε βουλευτές του νομού Δωδεκανήσου  αλλά και σύσσωμη την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού να στηρίξουν την τροπολογία .

Ήρθε η ώρα για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται να μπει ένα τέλος στις αυθαιρεσίες να τοποθετηθούν δημόσια.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news