Μητσοτάκης: Θυσιάσαμε ανθρώπους για να σωθεί ο τουρισμός!

by newsroom
0 comment

Καμία… έκπληξη δεν επιφύλασσε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” το βράδυ της Πέμπτης (13.01.2022). Για άλλη μία φορά, ο Νίκος Χατζηνικολάου απλώς τον παρακολουθούσε να… ξετυλίγει το κυβερνητικό αφήγημα, όσο κι αν ο έλεγε ξανά και ξανά (μάλλον θέλοντας να το πιστέψει και ο ίδιος) απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ότι μπορεί να γίνει δυσάρεστος με τις ερωτήσεις του!

Και… παρά τις ερωτήσεις “χάδια”, που δεχόταν για σχεδόν δύο ώρες, και το γεγονός ότι η συνέντευξη ήταν μαγνητοσκοπημένη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να προκαλέσει σάλο, όταν αναφέρθηκε στους 16.000 νεκρούς από τον κορονοϊό, που καταγράφηκαν μέσα στο 2021. Ερωτηθείς για τη διαχείριση της πανδημίας και στο σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου -σε μία από τις αποτυχημένες προσπάθειες του να γίνει… δυσάρεστος- ότι το 2021 ήταν μία πολύ χειρότερη χρονιά για τη χώρα μας, καθώς είχαμε 16.000 νεκρούς, ο Πρωθυπουργός απάντησε χωρίς κανένα δισταγμό και με περίσσεια υπερηφάνεια ότι “κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή, δεν κάναμε lockdown, σώσαμε τον τουρισμό, είχαμε και μία ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή, η οποία θα ξεπεράσει σίγουρα το 7%. Ταυτόχρονα, ναι, θρηνήσαμε πολλούς νεκρούς”!

Αναλυτικά, η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: “Ως προς τους νεκρούς βεβαίως. Όμως ταυτόχρονα έχουμε και το 82% των ενηλίκων που έχουν εμβολιαστεί. Αν με ρωτούσατε πριν ένα χρόνο αν θα φτάναμε σε αυτό το ποσοστό θα σας έλεγα πως δύσκολα θα φτάναμε σε αυτό το ποσοστό. Συνεργάστηκε η ελληνική κοινωνία, έκανε το αυτονόητο με λίγες εξαιρέσεις, οι οποίες μειώνονται κάθε μέρα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μειωθούνε κι άλλο. Ταυτόχρονα, κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή, δεν κάναμε lockdown, σώσαμε τον τουρισμό, είχαμε και μία ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή, η οποία θα ξεπεράσει σίγουρα το 7%. Ταυτόχρονα, ναι, θρηνήσαμε πολλούς νεκρούς”.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news