Μοναδική επιμορφωτική εμπειρία για τους / τις εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων Σύμης

by newsroom
0 comment

Μια μοναδική εμπειρία επιμόρφωσης είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Σύμης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 από τις 8 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.

Τη συνάντηση αυτή οργάνωσε και υλοποίησε η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) του Κλάδου των Δασκάλων Δρ. Γεωργία Λαζακίδου, η οποία παρουσίασε και συζήτησε με τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολείων τόσο τις καινοτομίες της νέας εκπαιδευτικής πραγματικότητας, όσο και στρατηγικές οικοδόμησης γόνιμης επικοινωνίας και συνεργασίας με τους γονείς των μαθητών/τριών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, μετά από πρόσκληση της ΣΕΕ, και η συμιακής καταγωγής Δρ. Melissa Kypraios Driver, Αν. Κοσμητόρισσα και Αν. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Kennesaw της Georgia, η Μόνιμη Επικ. Καθηγήτρια του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ. Ασημίνα Τσιμπιδάκη και η Δρ.Χρυσάνθη Κόζα.

Η Δρ. Melissa Kypraios Driver παρουσίασε στους/στις εκπαιδευτικούς τεχνικές συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, ώστε να καταστεί η μαθησιακή εμπειρία ενδιαφέρουσα για όλους τους μαθητές εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες μόρφωσης. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την Δρ. Driver για διάφορα βιώματά τους και να ζητήσουν τη συμβουλή της για την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών διαχείρισης συμπεριφορικών δυσκολιών. Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο η Δρ. Ασημίνα Τσιμπιδάκη, η οποία και ανέπτυξε στους/στις παρευρισκόμενους/ες εκπαιδευτικούς αποτελεσματικούς τρόπους και τεχνικές συνεργασίας γονέων και εκπαιδευτικών με στόχο μία πετυχημένη αλληλεπίδραση της οικογένειας και του σχολείου στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, σε επίπεδο εντοπισμού, ανίχνευσης και διάγνωσης-διαφοροδιάγνωσης των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών/τριών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την εισήγηση της Δρ. Χρυσάνθη Κόζα, η οποία παρουσίασε τη δυναμική αξιοποίησης των αφηγημάτων για την εμφύσηση της ενσυναίσθησης και τη διαχείριση της διαφορετικότητας στη σχολική τάξη.

Τη διεξαγωγή της συνάντησης στον χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σύμης φρόντισαν άψογα διαδικαστικά οι διευθύντριες των δημοτικών σχολείων της Σύμης, κ. Αλεξάνδρα Κρητικού και κ. Άννα Κρητικού, οι οποίες και διαμόρφωσαν τις αναγκαίες εκείνες συνθήκες, ώστε να διεξαχθεί η Ημερίδα σε κλίμα συμμετοχικό και να επιτύχει τους αρχικούς της στόχους ικανοποιώντας τις προσδοκίες των συμμετεχόντων/ουσών.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news