Ν. Σαντορινιός: «Η ακρίβεια σε καύσιμα και λογαριασμούς στα νησιά μας, φέρει αποκλειστικά την σφραγίδα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη»

by newsroom
0 comment
  • Για πρώτη φορά η χώρα μας είναι «πρωταθλήτρια» Ευρώπης στις τιμές καυσίμων και ενέργειας

«Για το πρόβλημα με την ενεργειακή ακρίβεια στη χώρα μας, ευθύνονται αποκλειστικά οι πολιτικές που ακολούθησε –και ακολουθεί- η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, τόσο στη διαχείριση της ΔΕΗ όσο και στον τρόπο με τον οποίο συντίθεται το ενεργειακό μείγμα στη χώρα μας. Μπορεί, δηλαδή, η αύξηση του κόστους καυσίμων να είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όμως για πρώτη φορά η χώρα μας είναι «πρωταθλήτρια» σε όλη την Ευρώπη –ενώ πάντα βρισκόμασταν στον μέσο όρο ή και κάτω απ’ αυτόν-.

  • Οι «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» σε ό,τι πληρώνουμε στους λογαριασμούς ενέργειας, είναι το «χαράτσι Μητσοτάκη»

«Η Κυβέρνηση ΝΔ επέλεξε να συκοφαντήσει την ΔΕΗ με σκοπό να την πουλήσει και τοποθέτησε μια διοίκηση από golden boys, η οποία κάνει deals με τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ασχολήθηκε με το να κρατήσει τη ΔΕΗ κοινωφελή επιχείρηση συγκρατώντας τις τιμές, αλλά με το να την κάνει κερδοφόρα εις βάρος του ελληνικού λαού. Το κέρδος της (Δ)ΕΗ είναι το μάτωμα της τσέπης του Έλληνα πολίτη και της ελληνικής επιχείρησης, που αναγκαστικά μεταφέρει την αύξηση στο κόστος των προϊόντων».

«Βγαίνει ξανά η Κυβέρνηση και διατείνεται ότι καλύπτει ένα μέρος του λογαριασμού ρεύματος –ο δε αρμόδιος Υπουργός ψευδώς έλεγε ότι η αύξηση θα είναι μόνο 2-3 ευρώ παραπάνω! Ας πάνε να ρωτήσουν τι λογαριασμοί ήρθαν σε οικογένειες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή τι έκπτωση έλαβαν, και ας δούμε πόσο πιο «φουσκωμένοι»  θα είναι σε ένα μήνα».

«Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε το πρόωρο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, χωρίς σχέδιο, χωρίς αύξηση των ΑΠΕ, χωρίς προγραμματισμό και ενώ βλέπει όσα έρχονται εντός και εκτός. Ως συνέπεια, μεγάλωσε η εξάρτησή μας από το φυσικό αέριο (το ενεργειακό μείγμα της χώρας είναι πάνω

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news