«Ν. Σαντορινιός: Οι πολίτες πληρώνουν τον λογαριασμό για τα golden boys των Χατζηδάκη-Μητσοτάκη σε ΔΕΗ και ΕΦΚΑ»

by newsroom
0 comment

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Σ/Ν για τον ΕΦΚΑ, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση τονίζοντας ότι στήνουν ένα νέο μηχανισμό golden boys-κομματαρχών στον ΕΦΚΑ με τα χρήματα του ελληνικού λαού, διαλύοντας και ιδιωτικοποιώντας έναν σημαντικό φορέα της δημόσιας διοίκησης.
 Από την τσέπη του ελληνικού λαού πληρώνονται τα golden boys του super dealer της ΝΔ, κ. Χατζηδάκη
«Αν μη τι άλλο, o κ. Χατζηδάκης είναι συνεπής σε όλα τα χαρτοφυλάκια που έχει αναλάβει, έχοντας μία απάντηση σε όλους τους τομείς: Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποίηση, παραβίαση των διαδικασιών προμηθειών, εξυπηρέτηση κολλητών και πρόσληψη golden boys. Όπως για παράδειγμα, στη ΔΕΗ, όπου τα golden boys παίρνουν 360.000 ευρώ/χρόνο για να κερδίζει η επιχείρηση και να πληρώνει ο ελληνικός λαός. Αυτό είναι το μέλημά τους και όχι να διαμορφώσουν συνθήκες για να έχουμε χαμηλά τιμολόγια στην ενέργεια. Σήμερα, ο ελληνικός λαός ουσιαστικά πληρώνει αδρά τα golden boys του super dealer της ΝΔ. κ. Χατζηδάκη».
 ΝΔ: Λεφτά υπάρχουν για κομματάρχες με 8.000 ευρώ/μήνα στον ΕΦΚΑ. Δεν υπάρχουν για μείωση ΦΠΑ και αύξηση κατώτατου μισθού
«Εκτός από τη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης, επιπλέον, διέλυσε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση -και μάλιστα με κόστος για τα δημόσια ταμεία που καλύπτεται από τη 13η σύνταξη που κατάργησαν-. Σειρά τώρα έχει ο ΕΦΚΑ. Οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν από 107.000 που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στις 340.000 σήμερα, και η ψευδής δικαιολογία τους είναι η …έλλειψη διευθυντικών στελεχών! Λες και αυτοί θα έβγαζαν τη δουλειά και όχι οι 683 νέοι πιστοποιημένοι επιστήμονες που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί έδιωξαν. Συνεχίζουν να απαξιώνουν τους εργαζόμενους ενώ το πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ έχει καταρρεύσει και ούτε μία πρόσληψη δεν έχουν κάνει. Εισάγουν αναξιοκρατικές ρυθμίσεις για να προσλάβουν golden boys στον ΕΦΚΑ, εκτός ΑΣΕΠ και με φωτογραφικές διατάξεις. Στήνουν δηλαδή κομματάρχες σε κάθε περιοχή που θα εξυπηρετούν τα «γαλάζια» συμφέροντα, και με 8 χιλ. ευρώ το μήνα! Την ώρα που αρνούνται να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό ή να μειώσουν τον ΦΠΑ, λέγοντας προκλητικά ότι δεν υπάρχουν λεφτά».
«Παραλίγο να υφαρπάξουν και τα αποθεματικά του Ειδικού Λογαριασμού οικογενειακών επιδομάτων των ναυτικών, μεταφέροντας στο ΝΑΤ χρήματα που έβαλαν εργαζόμενοι θαλασσοδαρμένοι για να έχουν ένα εισόδημα οι οικογένειές τους. Ευτυχώς το απέσυραν λόγω των έντονων αντιδράσεων από τα ναυτεργατικά σωματεία, λέγοντάς τους ότι θα ακολουθήσει διαβούλευση. Καμία διαβούλευση και να γνωρίζει η Κυβέρνηση ότι θα μας βρει και πάλι απέναντι».
 Αντισυνταγματικά εξαιρούν τον ΕΦΚΑ από το θεσμικό πλαίσιο προμηθειών ενώ εταιρεία ιδιωτικού δικαίου θα αναλάβει το ξεπούλημα των «φιλέτων» ακινήτων του φορέα
«Ταυτόχρονα, επίσης προκλητικότατα, εξαιρούν τον ΕΦΚΑ από το θεσμικό πλαίσιο προμηθειών, παρόλες τις παρατηρήσεις που σημειώνονται στην σχετική έκθεση της Βουλής αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων που φέρνει η Κυβέρνηση. Ακάθεκτοι όμως, συνεχίζουν τις γνωστές πρακτικές της Μητσοτάκης Α.Ε., μια βιομηχανία απευθείας αναθέσεων».
«Στο μάτι της Κυβέρνησης έχει μπει και η δημόσια περιουσία των ταμείων: 400 ακίνητα τα οποία κοστολογούνται 1 δις ευρώ, με τα «φιλέτα» προφανώς να τα έχουν ήδη τάξει στα «κοράκια». Συστήνουν εταιρεία ιδιωτικού δικαίου η οποία με fast-track διαδικασίες θα ξεπουλήσει τα «φιλέτα» στις τιμές που θέλουν κολλητοί και φίλοι».
«Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε στον ελληνικό λαό ότι αυτά τα νομοσχέδια θα καταργηθούν την επόμενη μέρα. Δεσμευόμαστε για ένα σύγχρονο και λειτουργικό ΕΦΚΑ στην υπηρεσία του πολίτη και όχι των κολλητών της ΝΔ. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους για την κατοχύρωση ενός ισχυρού δημόσιου διανεμητικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Μόνη λύση αυτή την ώρα είναι να παραιτηθούν για να επιβιώσουν οι πολίτες, να φύγουν για να σωθούν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι».

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news