Ν. Σαντορινιός: “Στο έλεoς τους έχουν αφεθεί οι λιμενικές εγκαταστάσεις της Νισύρου”

by newsroom
0 comment

Μεταφέροντας τις ανησυχίες του Δημάρχου του νησιού, κ. Χριστοφή Κορωναίου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε πως τόσο το κεντρικό Λιμάνι της Νισύρου, όσο και το Καταφύγιο σκαφών Πάλλων αντιμετωπίζουν πολλές φθορές που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα του νησιού. Το Λιμάνι Μανδρακίου έχει υποστεί καθίζηση, κατάσταση που επιδεινώνεται με κάθε κακοκαιρία και προκαλεί φόβους για τη μελλοντική δυνατότητα συνέχισης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού. Το σκέπαστρο, δε, αναμονής των επιβατών βρίσκεται σε άθλια κατάσταση από τον Απρίλη του 2021, δημιουργώντας μια αρνητική εικόνα σε κάθε επισκέπτη του νησιού. Επιπλέον, το Καταφύγιο Σκαφών Αναψυχής Πάλλων Νισύρου χρήζει άμεσης ανάγκης αντικατάστασης του ηλεκτρικού συστήματος, ενώ η Μαρίνα, βασικός πυλώνας της τουριστικής κίνησης του νησιού, αντιμετωπίζει κάθε χρόνο προβλήματα συσσώρευσης άμμου, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η συνολική λειτουργίας της.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός επισημαίνει πως η ενίσχυση των υποδομών των νησιών και η αντιμετώπιση της καθημερινότητας των νησιωτών απουσιάζουν εντελώς από την ατζέντα αυτής της Κυβέρνησης. Οι λιμενικές εγκαταστάσεις των νησιών έχουν αφεθεί στο έλεός τους και οι νησιώτες αισθάνονται περισσότερο από ποτέ εγκαταλελειμμένοι. Οι διαφορές ανάμεσα στο επίπεδο σεβασμού της Νησιωτικότητας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι ξεκάθαρες, τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου: Από το Ειδικό Αναπτυξιακό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε επιχορήγηση για τη Βελτίωση και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων του Μανδρακίου Νισύρου πάνω από 2.000.000€. Από το Πρόγραμμα Φιλόδημος δόθηκαν 1.500.000€ για έργα ύδρευσης στους οικισμούς Εμποριού και Νικείων. Το 2017 παραχωρήθηκε το ανατολικό τμήμα της νησίδας Γυαλιού από το Δημόσιο, στο Δήμο Νισύρου, μια απαίτηση του νησιού που εκκρεμούσε από το 1956. Εγκαίνια Νέας Μονάδας αφαλάτωσης στη Νίσυρο τον Ιούνιο του 2019.

Τέλος, τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν άμεσα να ενισχύσουν τις προσπάθειες του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Κω -Νισύρου-Αστυπάλαιας ώστε να συντηρηθούν, να επισκευαστούν και να αναβαθμιστούν οι λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού, πριν  να είναι αργά για την ασφάλεια και την βιωσιμότητα της Νισύρου, σημειώνει στην Αναφορά του ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news