ΝΔ: Ένα συνέδριο one man show

by newsroom
0 comment

Εάν δεν είχε υπάρξει η εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά, οι τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα του 14ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας θα έμεναν στην ιστορία ως κορύφωση της «αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια να βγάλει το κόμμα του από το τέλμα που έχει περιέλθει με τις επιλογές του στα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Η ομιλία ωστόσο του πρώην πρωθυπουργού -και κυρίως η θερμή υποδοχή της- την τελευταία ημέρα του συνεδρίου επιβεβαιώνει πως ο νυν πρωθυπουργός επιδόθηκε σε μία ύστατη προσπάθεια να συσπειρώσει το γαλάζιο ακροατήριο υπό τον φόβο μίας χύτρας που βράζει στο κόμμα του, φοβούμενος πότε αυτή θα εκραγεί.

Εμείς πάλι ψηφίσαμε πρωθυπουργό έναν αλαζόνα που αρέσκεται σε διαγγέλματα, μιλώντας σε πρώτο ενικό ως βασιλιάς, δικτάτορας, βάλτε ό,τι θέλετε, και που μας δουλεύει ευθαρσώς μέσα στα μούτρα.

Η επόμενη ημέρα του συνεδρίου πάντως βρίσκουν τον Κυρ. Μητσοτάκη περιχαρακωμένο από τις κόκκινες γραμμές που του χάραξε ο Αντ. Σαμαράς και χειροκρότησε το γαλάζιο πλήθος. Με αυτές θα μετρηθεί για την αντιμετώπιση της ενεργειακής και της οικονομικής κρίσης το προσεχές διάστημα, αυτές θα είναι που θα τον κρίνουν στις αποφάσεις που θα λάβει για την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και σε σοβαρές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, και κυρίως, αυτές θα τον ζυγίσουν για την ατζέντα που θα φέρει πίσω από τις ΗΠΑ αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά και πιθανές επικείμενες αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news