Νέα μέρα στην ΔΕΥΑΡ από τον Γιάννη Καμπούρη

by newsroom
0 comment

Με νέο, σύγχρονο πλάνο για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΡ απαντάει στους επικριτές του ο Αντιδήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Γιάννης Καμπούρης. Ο Πρέδρος φάνηκε αποφασισμένος να βάλει μία τελεία στα κακώς κείμενα που χαρακτηρίζουν τη ΔΕΥΑΡ τα τελευταία έτη και έχουν αμαυρώσει την εικόνα της. Φαίνεται πως ο νέος Πρόεδρος είναι ο άνθρωπος στην κατάλληλη θέση της επιχείρισης.

Κατά τη τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική για τη ΔΕΥΑΡ η οποία περιλαμβάνει τη δορυφορική αποτύπωση (scan) των δικτύων του νησιού και τη δημιουργία γραφείων της ΔΕΥΑΡ στη Νότια Ρόδο (σε Αττάβυρο και Κάμειρο) με παράλληλη λειτουργία κινητών συνεργείων για αιτήσεις και εισπράξεις στα χωριά της Ρόδου ώστε να διευκολύνονται οι κάτοικοι των χωριών.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί νέα δεξαμενή στο βόρειο τρίγωνο του νησιού που θα αντικαταστήσει το προβληματικό δίκτυο, ενώ δρομολογούνται παρεμβάσεις στα δίκτυα αποχέτευσης και δημιουργία βιολογικών. Για τα παραπάνω έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή στο πρόγραμμα Τρίτσης.

Τα παραπάνω στοχεύουν στη μείωση της τιμής ύδρευσης και άρδευσης που θα επιτευχθεί με την ταχεία είσπραξη των λογαριασμών από άκρη σε άκρη του νησιού αλλά και τα νέα σύγχρονα δίκτυα τα οποία θα μειώσουν την τελική τιμή κατανάλωσης. Το παραπάνω στρατηγικό πλάνο έρχεται σε συνέχει της ήδη πετυχημένη αρχής που έγινε στη ΔΕΥΑΡ επί Προεδρίας του Γιάννη Καμπούρη και αυτό αντικατοπτρίζεται στη μείωση του κόστους κατάπλου, αναμονής και απόπλου σκαφών και κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ρόδου με αποτέλεσμα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της Ρόδου.

Είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Επιχείριση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου βρίσκει τρόπους πραγματικής στήριξης των δημοτών της Ρόδου, στεκόμενη δίπλα τους και αντιλαμβανόμενη τις δύσκολες οικονομικά περιστάσεις που βιώνουν. Η είσοδος της ΔΕΥΑΡ στη νέα εποχή θα βρει τους πάντες ικανοποιημένους και ωφελημένους.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news