Νίκος Γερονικόλας: Προτιμήσεις τουριστών και υπηρεσίες ξενοδοχείων

by newsroom
0 comment

Η ανάπτυξη που αφορά το τουριστικό προϊόν ανέφερε ο Νίκος Γερονικόλας  στη Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα ‘Τουρισμός: Μαζικό ή προσωποποιημένο δώρο αγάπης; έχει δύο άξονες. Στον Πρώτο Άξονας αφορά το management μίας επιχείρησης. Ο άλλος άξονας επιδέχεται μία εκτεταμένη δημόσια συζήτηση, έχει να κάνει με την  ταυτότητα του τουριστικού προϊόντος. Το ένα κάνει zoom in στον ζόρικό τεχνοκρατικό κόσμο των επιχειρήσεων και διαφέρει τα πολύ αξιόλογα στελέχη αυτών  και το άλλο  κάνει zoom out στο macro management της χώρας ως ταυτότητα τουριστικού προορισμού και διαφέρει περισσότερο στους οραματιστές του κλάδου.

Σαφώς στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στον εκάστοτε φορέα. Είτε αυτό είναι σε πολιτικό επίπεδο,αυτοδιοίκησης ή οποιουδήποτε άλλου φορέα καθώς δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορους όλα αυτά τα μυαλά του ακαδημαϊκού μας χώρου όπως είστε εσείς αναφερόμενος στους συνομιλητές του στο πάνελ.

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή συνεχίζει ο Νίκος Γερονικόλας. Το πρώτο που παρατηρήθηκε στην Ρόδο αν και το Νότιο Αιγαίο λίγο πολύ έχει τα ίδια χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια των σεζόν μετά την εξάπλωση της πανδημίας, είναι ότι τα ακριβότερα δωμάτια, πολύ περισσότερο αυτά με τις ιδιωτικές πισίνες εξακολουθούν να είναι ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών.Αυτό, σίγουρα έχει να κάνει με τα διάφορα μέτρα που επέβαλαν οι χώρες κατά της εξάπλωσης του covid 19 και ιδιαίτερα το κλείσιμο της εστίασης, είχε σαν αποτέλεσμα, οι καταναλωτές να έχουν αποταμιεύσει περισσότερο εισόδημα το οποίο είναι και διατεθειμένοι να ξοδέψουν.

Ένας άλλος παράγοντας είναι η αίσθηση της στέρησης παροχών και τις αφαίρεσης των ορισμένων ανέσεων. Αυτό λειτούργησε ως παράγοντας αυξημένης καταναλωτικής συμπεριφοράς και θεωρώ ότι θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε και στο 2022 αλλά και στο 2023. Αυτό δεν το παρατηρήσαμε μόνο στο βασικό μας έσοδο όπως ακούσατε και από τους υπόλοιπους στο πάνελ στο δωμάτιο, στο μπάρ,στα εστιατόρια αλλά και στο room service.

Επιπλέον συντελεστής για την αύξηση της μέσης δαπάνης και σίγουρα έχει να κάνει με τα δωμάτια με τις πισίνες, όπως προανέφερα, διότι σε καιρούς που βασικό ρόλο έπαιξε η ιδιωτικότητα, έχει σαφώς υπεροχή άλλων προτιμήσεων όπου στην  κατηγορία βεβαία της τουριστικότητας κατατάσσεται και το room service.

Όσο αφορά τις νέες τάσεις, κατά την διαδικασία της κράτησης, έχει σημασία το τι εξυπηρετεί και τι παρέχει το εκάστοτε booking ezi. Σπρώχνουν τα καταλύματα που έχουν ως πολιτική ακύρωσης από μηδέν ως 48 ώρες πριν. Αυτό παίζει ρόλο στην λήψη απόφασης που ο πελάτης θα κλείσει τελικά. Δεν θα πω συνεχίζει ο Νίκος Γερονικόλας ότι είναι το σημαντικότερο κριτήριο, αλλά επηρεάζει κατά ένα μεγάλο βαθμό την απόφαση την τελική του καταναλωτή.

Όσο αφορά το μοντέλο των κρατήσεων, των προ κρατήσεωνμ δεν έχει αλλάξει δραματικά, καθώς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδήλωνεται πάλι για Ιούλιο και για Αύγουστο.Οι άλλοι μήνες καθώς υπάρχει στο μυαλό του ταξιδιώτη ακόμα η σκέψη της ασφάλειας για την έναρξη της σεζόν θα πηγαίνει last minute. Αξιοσημείωτο και απολύτως λογικό είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από ταξιδιώτες από την μεγάλη Βρετανία διότι είχε χτυπηθεί περισσότερο η αγορά αυτή από τα lock down.

Σίγουρα αφού αίρονται οι περιορισμοί θα δούμε την αύξηση καταλήγει.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news