Νίκος Κανταρτζής: Ο Μ.Γλυνός θα πρέπει να δυναμώσει απέναντι στον Χατζημάρκο ή να φύγει

by newsroom
0 comment

Στο Πρώτο Ραδιόφωνο της Ρόδου και στον Νάσο Ρόγκα μίλησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Κανταρτζής. Δεν κατάφερε λόγο της πολιτικής του ευγένειας να αντιμετωπίσει την πολιτική αρχή. Αυτό όμως έχει έρθει η ώρα να αλλάξει και ο ίδιος ο Μανώλης Γλυνός το γνωρίζει συνεχίζει ο Νίκος Κανταρτζής.

Το νόμισμα της πολιτικής έχει πάντα δύο όψεις. Η μία όψη είναι ο πολιτικός πολιτισμός, η πολιτική ευγένεια, η μετριοπάθεια. Κύριος εκφραστής της είναι ο Μανώλης ο Γλυνός.

Η άλλη όψη του νομίσματός είναι ο πολιτικός Τσαμπουκάς, πολιτική αλαζονεία, η τοξικότητα, όπου κύριος εκφραστής είναι η Περιφερειακή Αρχή.

Ο Μανώλης Ο Γλυνός είναι μια ευγενική προσωπικότητα η οποία προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί να αντιπαρατεθεί αλλά με ένα τρόπο που δεν συνάδει με την συνολική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου.

Με ενοχλεί ιδιαίτερα που με το πρόσχημα τις πανδημίας πρέπει να κάνω πολιτική σε μία οθόνη και όχι κοιτώντας κατάματα τον ίδιο τον Περιφερειάρχη. Μας κλείνουν τα μικρόφωνα. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να απαντήσουμε, να μην μπορούμε να μιλήσουμε, να δευτερολογήσουμε.

Ο ίδιος ο Μανώλης Γλυνός.

Έχει λάβει από την παράταξη μία προθεσμία δέκα ημερών, ήδη είμαστε στην Πέμπτη μέρα, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει ο ίδιος να κινήσει τις διαδικασίες της διαδοχής.

Η παράταξη πρέπει να προχωρήσει προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Σε ερώτηση ποιόν θεωρεί κατάλληλο στην θέση του Μανώλη Γλυνού ο Νίκος Κανταρτζής πρότεινε τον Μηνά Λυριστή ή την Νατάσα Βενετοκλή.

Η πολιτική του ευγένεια, ο πολιτικός πολιτισμός του Γλυνού δεν μπορεί να τον κάνει να αντιπαραταχθεί στην δυναμική προσωπικότητα του Γιώργου Χατζημάρκου.

Σχετικά με την παραίτηση του

Τα δύο τελευταία χρόνια δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα στην επιτροπή Περιβάλλοντος, υπάρχει σιωπή, αδράνεια και τίποτα άλλο.Μια επιτροπή που δεν υπάρχει καν στην ουσία και δεν αντιμετωπίζεται όπως τις πρέπει από την Περιφερειακή Αρχή. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος της δικής μου της παραίτησης.

‘Εχω ο ίδιος διατελέσει επί τετραετίας αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος στον Δήμο της Κώ. Γνωρίζω πόσο σημαντικές είναι οι ισορροπίες όσον αφορά τις πολιτικές για το περιβάλλον του ΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και του ΕΥ ΖΗΝ.

Συνήθως το πρώτο καπελώνει το δεύτερο και για αυτό εγώ περίμενα από την επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας, να φέρει, μία εισήγηση με αρχές και θέσεις της Περιφερειακής αρχής σε σχέση με το Περιβάλλον.

Ποια είναι η σημασία του, ποιος είναι ο Ρόλος του και αυτό που πρέπει να γίνει. Η χάραξη μίας πολιτικής για το περιβάλλον στην περιοχή μας που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για την ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων όσο  και για τους εκατοντάδες επισκέπτες μας. Θεωρώ ότι εκεί πρέπει να εστιάσει όλη η πολιτική φιλοσοφία της επιτροπής αυτής για το Περιβάλλον.

Αντίθετα ούτε καν διάλογο κάνουμε σε θέματα τα οποία έρχονται προς συζήτηση και όλο αυτό με οδήγησε στο να παραιτηθώ προκειμένου να υπάρξει μία διαμαρτυρία σε όλους όσους επιθυμούν να υποβαθμίσουν ή να ευτελίζουν την έννοια της πολιτικής ιδιαίτερα σε ένα ευαίσθητο θέμα σαν αυτό του Περιβάλλοντος.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news