Oι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής του Αλέξανδρου Κολιάδη

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Σύσκεψη στις Τεχνικές Υπηρεσίες πραγματοποιήθηκε χθές το πρωί. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, ο Διευθυντής της υπηρεσίας, κ. Αλέξανδρος Μπεκιάρης, οι προϊστάμενοι και όλοι οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας. Ακόμη, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος κυκλικής οικονομίας κ. Δημήτρης Καρατζιάς, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Βασίλης Βαγιανάκης, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Μανώλης Σαββής και η γενική γραμματέας του δήμου κα. Άννα Παρασκευοπούλου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, η συνάντηση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα για όσα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί.

«Τα προβλήματα είναι πολλά, τα γνωρίζουμε. Είναι αλήθεια ότι έχουμε μείνει αρκετά πίσω σε ό,τι έχει να κάνει με μελέτες και σχεδιασμό και βεβαίως εδώ υπάρχει το προσωπικό που γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο. Είναι άνθρωποι που υπηρετούν στην υπηρεσία πάνω από δεκαπέντε –είκοσι χρόνια, είναι γνώστες των προβλημάτων και έχουν, βεβαίως, και τη δυναμική και τη διάθεση πλέον να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν.

Άρα, μετά τα οικονομικά, που ήταν οι συναντήσεις που είχαμε το προηγούμενο δεκαήμερο, ήρθαμε στις Τεχνικές Υπηρεσίες. Θα έλεγα ότι είναι οι δύο υπηρεσίες-στυλοβάτες, για έναν δήμο, ο οποίος θέλει να είναι ένας παραγωγικός δήμος, ένας δυνατός δήμος.»

Σχετικά με όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες, ανέφερε:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, τα οποία τα συναντάμε στους δρόμους. Δυστυχώς, έχουμε καταντήσει να είμαστε σε ένα νησί που μπορεί να είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο αλλά συζητάμε για ένα νησί της λακκούβας, της καθαριότητας, των πεζοδρομίων και των προβλημάτων της καθημερινότητας. Εκεί θα δώσουμε το βάρος, τουλάχιστον τις πρώτες εκατό ημέρες: το πως θα σχεδιάσουμε να έχουμε συνεργεία έξω στην πόλη.»

Στόχος αυτών των συνεργείων θα είναι η αποκατάσταση διαφόρων προβλημάτων, όπως λακκούβες, κακοτεχνίες, πεζοδρόμια και διαγραμμίσεις. Όσων, δηλαδή, απαιτούν άμεση αντιμετώπιση. Ο Δήμαρχος Ρόδου, σημείωσε επίσης πως τα συνεργεία αυτά θα κυκλοφορούν βραδινές ώρες, ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα στην πρωινή κίνηση. «Στις 10:00 το βράδυ, χωρίς να ενοχλούμε κανέναν, να βγουν τα συνεργεία έξω, να κλείνουν τις λακκούβες, να φτιάχνουν τα πεζοδρόμια και να γίνουν οι διαγραμμίσεις επιτέλους. Είναι θέμα ασφάλειας πλέον οι διαγραμμίσεις στην πόλη μας και γενικά στο νησί. Αυτά τα βασικά, τα πολύ απλά, τα γρήγορα, τα άμεσα. Και βεβαίως μετά τα μακροπρόθεσμα».

Ο κ. Κολιάδης δεν παρέλειψε να τονίσει πως δεν θα εργαστούν με το μοντέλο των απευθείας αναθέσεων. «Πάμε να κάνουμε έναν σοβαρό σχεδιασμό, προγραμματισμό, με διαγωνισμούς, που μπορεί να καθυστερήσουν πέντε-έξι μήνες, αλλά γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνει πιο αποτελεσματική η δουλειά.»

Ακόμη, ανέφερε πως: «Η τουριστική περίοδος ξεκινάει σε δύο μήνες. Πέραν τούτου, εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι καθώς, τα προβλήματα προκύπτουν συνεχώς.

Συνεπώς, η παρουσία συνεργείων είναι απαραίτητη σε διαρκή βάση. Το καθένα, θα έχει την δική του αρμοδιότητα αλλά θα υπάρχει, ταυτόχρονα, επιτήρηση από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ένας εργοδηγός θα είναι δίπλα σε καθένα ιδιώτη που θα έχει αναλάβει το δικό του κομμάτι, και βεβαίως, οι δικοί μας υπηρεσιακοί που θα παρακολουθούν τη διαδικασία.

Το κάθε ευρώ στον Δήμο Ρόδου, έχει σημασία και πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή για τον τρόπο που θα διατίθεται, πού θα πηγαίνει και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας. Γνωρίζουμε ότι πια, δεν υπάρχει υπομονή από τον κόσμο που έχει κουραστεί. Γι’ αυτό και θα εστιάσουμε στην καθημερινότητα και θα δώσουμε άμεσες λύσεις»

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00