Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε πόσο του ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ

by newsroom
0 comment

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε πόσο του ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ και τι αύξηση καταγράφηκε στα τελευταία τιμολόγια σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Αυξήθηκε και σε εμένα ο λογαριασμός της ΔΕΗ απλά εγώ ανήκω σε αυτούς τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα αυτή η αύξηση να με θυμώνει και να με προβληματίζει, αλλά να μη με βγάζει εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού μου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση για το ύψος των λογαριασμών της ΔΕΗ που πληρώνει και πρόσθεσε: «Πληρώναμε γύρω στα 200 ευρώ και είναι πάνω από 400. Αυτά τα 200 ευρώ αύξησης εγώ μπορώ να τα βγάλω πέρα, μια οικογένεια όμως που έχει 1.500 ευρώ ή 2.000 εισόδημα και έχει ανελαστικές υποχρεώσεις δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι τα θέματα ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης αποτελούν «δυσεπίλυτη εξίσωση, καθώς ενώ παραμένουν σταθερά ή μειώνονται τα εισοδήματα, αυξάνονται οι υποχρεώσεις.
Τσίπρας για ΔΕΗ: «Βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη ΔΕΗ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση» της ΔΕΗ. «Η μεγάλη εικόνα είναι ότι δεν βρισκόμαστε σε μια εποχή κανονικότητας. Πρέπει να αποφασίσουμε πώς θέλουμε η ΔΕΗ να λειτουργεί. Με γνώμονα τη δημόσια και κοινή ωφέλεια ή την αύξηση των κερδών και των μερισμάτων των ιδιωτών που έχουν μπει με στόχο να κερδίσουν», υπογράμμισε, ενώ τόνισε πως κύριο μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κοινή ωφέλεια και η μείωση των υπέρογκων λογαριασμών».

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news