Ο διασπαστικός ρόλος της ηγεσίας του ΕΚΡ και της ΓΣΕΕ είναι επικίνδυνος

by newsroom
0 comment
εργαζόμενοι/ες στην καθαριότητα των σχολείων
 
Από τον Οκτώβρη του 2020, το ΕΚΡ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα διασπαστικό σωματείο, όχι γιατί ενδιαφέρεται για τα δικαιώματά σας αλλά για να σας εκμεταλλευτεί απέναντι και στην κόντρα της ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ. Ήταν στις 19-02-2020, που απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ καταδίκασε την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ για το «συνέδριο – παρωδία», με νόθους αντιπροσώπους και την προστασία των ΜΑΤ και της κυβέρνησης ΝΔ.
 
Μήπως ήταν τυχαίο, ότι μετά το συνέδριο-παρωδία, τους έπιασε «ξαφνικά» ενδιαφέρον για εσάς που ήσασταν ήδη εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου; Είναι γεγονός, ότι η ηγεσία του ΕΚΡ βρήκε «ορθάνοιχτές πόρτες» για να σας προσεγγίσει, αφού τόσο η πλειοψηφία όσο και οι παρατάξεις του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου είχαν πλήρη άγνοια των προβλημάτων σας.


Αναρωτηθείτε! Είναι ποτέ δυνατόν, η ηγεσία του ΕΚΡ να ενδιαφέρεται για τα δικαιώματά σας, όταν εξ αρχής δεν έχει καταγγείλει τη δημοτική αρχή Ρόδου για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στα σχολεία μέσω εργολαβικών συνεργείων; Γιατί δεν τολμάει να «συγκρουστεί» με τα συμφέροντα του εργολάβου στην καθαριότητα των σχολείων;

Δυστυχώς, για αυτά τα θέματα το ΕΚΡ «ποιεί την νήσσαν», αφού υπηρετεί τα συμφέροντα εργοδοσίας και εργολάβου! Το αποδεικνύει το γεγονός ότι άρχισε να ασχολείται μαζί σας, όταν ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στα σχολεία! Εδώ και χρόνια αδιαφορούσε να οργανώσει τους εργαζόμενους του εργολάβου, οι οποίοι πληρώνονται με 3,91 € μικτά, ώστε να διεκδικήσουν με απεργίες και κινητοποιήσεις καλύτερους όρους εργασίας. Τώρα τους «έπιασε προκοπή» για τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου; Το ΕΚΡ αποπροσανατολίζει τους εργαζομένους, ώστε οι εργολάβοι να κερδίσουν πολύτιμο χρόνια για επεκτείνουν την κερδοφορία τους με περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις εις βάρος όλων μας.

Δεν είναι «τυχαίες» οι συκοφαντικές (λεκτικές) επιθέσεις που δέχεται η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου από την ηγεσία του ΕΚΡ, επειδή καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους εργολάβους για τις κάθε λογής ιδιωτικοποιήσεις. Τους χαλάμε τα σχέδια! Σας προειδοποιούμε ότι το ΕΚΡ μέσα από το διασπαστικό του σωματείο προσπαθεί να σας αποτρέψει από ουσιαστικούς αγώνες και κινητοποιήσεις για τα δικαιώματά σας! Θα σας «παγιδεύσει» με νομικίστικες διαδικασίες σε μεγαλοδικηγόρους! Αντί για κινητοποιήσεις θα ζητάνε λεφτά είτε για δημιουργία του διασπαστικού σωματείου είτε για αγωγές μονιμοποίησης. Η ηγεσία του ΕΚΡ γνωρίζει ότι οι πιθανότητες μονιμοποίησης είναι ελάχιστες. Έφτασε στο σημείο να αξιοποιήσουν τον Αντιδήμαρχο κ. Καρίκη για να σας «φυτέψουν» ψεύτικες ελπίδες, ώστε να μαζέψουν περισσότερους πελάτες και λεφτά στα δικηγορικά γραφεία.

Η ηγεσία του ΕΚΡ θέλει το διασπαστικό σωματείο να είναι ο «Δούρειος Ίππος» για τα δικαιώματά σας. Αναρωτηθείτε! Ποιοι απειλούν τις θέσεις εργασίας σας; Απαντάμε: Η κυβέρνηση, η δημοτική αρχή Ρόδου και του εργολάβου τα κέρδη. Δηλ. οι συνεργάτες και συνομιλητές του ΕΚΡ! Θυμίζουμε ότι από το 2011 έως και σήμερα, το ΕΚΡ δήθεν στήριζε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Ρόδου! Από την «πολύ στήριξη» το ποσοστό της ιδιωτικοποίησης από 30% (2011) έφτασε στο 70% (2018) και στο άμεσο μέλλον θα ιδιωτικοποιηθεί πλήρως! Την ίδια κατάληξη θέλετε κι εσείς στην καθαριότητα των σχολείων; Δυστυχώς, αυτός είναι ο εργοδοτικός ρόλος του ΕΚΡ, δηλ. μέσα από καθυστερήσεις να «συσκοτίζει» και να «αποπροσανατολίζει» τους εργαζόμενους από τους πραγματικούς ενόχους, ώστε οι ιδιωτικοποιήσεις να υλοποιούνται χωρίς ουσιαστικές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις.

Σας ενημερώνουμε ότι το διασπαστικό σωματείο του ΕΚΡ θα ευθύνεται για τις χρονοβόρες και αδιέξοδες δικαστικές αγωγές και τους «στημένους» κοινωνικούς διαλόγους. Εάν στηρίξετε τη δράση του, χαρίζετε πολύτιμο χρόνο, ώστε στο παρασκήνιο η δημοτική αρχή Ρόδου και ο εργολάβος να ολοκληρώσουν χωρίς εμπόδια τα σχέδιά τους για πλήρη ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα των σχολείων! Οι θέσεις εργασίας σας είναι υπό απειλή! Θα τις προστατέψετε;

Γνωρίζοντας ότι η ηγεσία του ΕΚΡ θα επιχειρήσει να «ρίξει λάσπες» για άλλη μια φορά εις βάρος της Εργατικής Πρωτοπορίας Δήμου Ρόδου, θα θέλαμε να σας υπενθυμίζουμε ότι έχουμε εμπειρία από περιπτώσεις διασπαστικών σωματείων και που αυτά κατέληξαν! Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Δημοτικής Αστυνομίας, που ο Αντιδήμαρχος κ. Καρίκης ήταν υποστηρικτής του. Ούτε δικαιώματα κέρδισε, ούτε διαθεσιμότητα σταμάτησε, ούτε περικοπές απέτρεψε! Ισχύει ότι, όταν αποκαλύπτεται ο ρόλος τους, τότε τα διασπαστικά σωματεία διαλύονται!

εργαζόμενοι/ες στην καθαριότητα των σχολείων

Η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου σας καλεί να αποσύρετε την όποια συμμετοχή σας από το διασπαστικό σωματείο του ΕΚΡ. Τώρα πλέον γνωρίζετε ότι ο εργοδοτικός ρόλος του ΕΚΡ είναι επικίνδυνος για τα δικαιώματά σας! Ως Ορισμένου Χρόνου είστε εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου. Μέσα από τη δική σας Επιτροπή Αγώνα μπορείτε να συμβάλετε στη διεκδίκηση όλων των αιτημάτων σας. Η συμμετοχή σας θα ενισχύσει και την ενότητα του κλάδου των δημοτικών υπαλλήλων! Τα δικαιώματά ΟΛΩΝ μας είναι αποτέλεσμα διεκδίκησης, κινητοποιήσεων και αγώνων! Οι όροι εργασίας σας εξαρτώνται από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ (μέλος ΑΔΕΔΥ) κι ΟΧΙ των διασπαστικών σωματείων του ΕΚΡ ή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (μέλη ΓΣΕΕ).

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news