Ο Γιώργος Τριάντος απαντάει στην Πρώτη Έκδοση για τον άστεγο στο Μανδράκι

by newsroom
0 comment

Με την ευκαιρία της ευρείας δημοσιοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της περίπτωσης αστέγου στο Μανδράκι, θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό τα παρακάτω:

Επανειλημμένα οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν επισκεφθεί τον συγκεκριμένο κύριο και έναν άλλο. (Επώνυμα Γ. και Χ..) Τους έχει προσφερθεί η δυνατότητα συσσιτίου την οποία και λαμβάνουν από 10ημέρου. Ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και τον Αντιδήμαρχο κ. Ι. Καμπούρη έχουν ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες παροχής επισιτιστικής και οικονομικής στήριξης παρά την κωλυσιεργία εκ μέρους των ο ίδιος αρνείται και την τακτοποίηση των χαρτιών του προκειμένου να ενταχθεί σε κοινωνικό πρόγραμμα και την παροχή συσσιτίου.

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με άλλους αστέγους. Αρνούνται να στεγαστούν και να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που θα μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή στέγη και βοήθεια
Ο ενας απο τους δυο αστέγους έχει δωμάτιο στο Νιοχώρι, και στους δύο παρέχεται συσσίτιο δύο φορές την ημέρα.
Δυστυχώς υπάρχουν άστεγοι που δεν θέλουν να αποχωρήσουν από τους δρόμους.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η υπογραφή απόφασης από τον Περιφερειάρχη προκειμένου να δημοσιευθούν οι σχετικές πράξεις που είναι απαραίτητες για τον ξενώνα- υπνωτήριο αστέγων. Από πλευράς ΔΟΠ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες ώστε να προχωρήσει η δομή.

Το πρόβλημα των αστέγων και των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας είναι προτεραιότητα μας και προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου. Και πάνω στο σκοπό αυτό εργαζόμαστε.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και συμπολίτες μας άστεγοι οι οποίοι δεν επιθυμούν να ενταχθούν και παραμένουν στο δρόμο.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news